banner913
banner932
banner1012

Eide ile Anastasiadis'ten gergin görüşme

banner1020

Eide ile Anastasiadis arasındaki görüşmenin, Eide’nin Crans Montana’da cereyan edenlerle ilgili söylediklerinden dolayı Rum ve Yunan hükümetlerinin sert tepkisinin gölgesinde gerçekleştiği bildirildi

banner974
Eide ile Anastasiadis'ten gergin görüşme

banner971

Anastasiadis-Eide görüşmesi saat 10.30’da başladı ve saat 13.00 sularında tamamlandı.

Rum radyosu, görüşmenin, Eide’nin Crans Montana’da cereyan edenlerle ilgili söylediklerinden dolayı Rum ve Yunan hükümetlerinin sert tepkisinin gölgesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Rum Sözcü Nikos Hristodulidis, Eide’yi “kamuoyu önünde,  BM Güvenlik Konseyi’nde ortaya koyduğundan farklı bir görüntü vererek, çıkmazın sorumluluğunu Rum tarafına yüklemekle” suçladı.

“Sayın Eide maksatlı olarak gizliliğe atıfta bulunarak doğruyu söylemiyor.  Bu yanlış bilgilendirme devam ederse, Rum tarafı, çıkmazın nedenini gösteren BM belgelerini yayınlayabilir” diyen Hristodulidis, “çıkmazın sorumlusunun, Türkiye’nin garantilerin, müdahale hakkının ve askerinin sürekli Kıbrıs’ta kalmasındaki ısrarı olduğu” iddiasını yineledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.