banner913
banner932
banner1012

Yabancı işçilerle ilgili yasa tasarısı Anayasaya aykırı

banner1020

YDP “KKTC’de işsizlik çok büyük boyutta iken hükümetin dış ülkelerden çok kolay işçi gelmesi için yasa yapması, KKTC’yi her türlü sömürünün meşru alanı haline getirecektir. Bu yasanın Anayasamızın  47. ve 49. maddelerine de aykırı olduğunu düşünüyoruz.”

banner974
Yabancı işçilerle ilgili yasa tasarısı Anayasaya aykırı

banner971

Yeni Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ulaş, hükümetin dış ülkelerden kolay işçi gelmesi için hazırladığı yeni yasanın anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

Ulaş yaptığı açıklamada, sözkonusu yasanın KKTC’yi her türlü sömürünün meşru alanı haline getireceğini kaydetti.

Yasalar ve yargı usulünü eleştiren Ulaş, şunları ifade etti:

“KKTC’de işsizlik çok büyük boyutta iken hükümetin dış ülkelerden çok kolay işçi gelmesi için yasa yapması, KKTC’yi her türlü sömürünün meşru alanı haline getirecektir. Kaldı ki bu konuda yabancı uyruklu öğrenci ve kadınların emek ve cinsel açıdan sömürüldüğü ve her türlü istismara açık olan ülkemizde bu yasa yeni kaoslar yaratacaktır. Bu yasanın Anayasamızın  47. ve 49. maddelerine de aykırı olduğunu düşünüyoruz.”

Yasalar ve yargı usulünde ciddi sıkıntılar olduğunu da belirten Ulaş, şunları ekledi:

“Çocuğunu 10 haftalık bir süre geçtikten sonra aldıran annenin cezasını yüksek mahkememiz Yargıtay sıfatı ile 3 aya indirdi. Bu doğru bir karardır. Fakat yasalarımızda ve yargı usulümüzde çok ciddi sıkıntılar var. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma başladığı zaman sanıklar tutuklu yargılanıyor. Bu duruşma 3-5 ay sürerse ve Yargıtay olarak oturum yapan Yüksek Mahkeme de daha az ceza vermek isterse zor durumda kalıyor. Çünkü sanık zaten 3-5 ay tutuklu kalmış. Bu durumu Yargıtayın düzeltmesi ve mağduriyeti ortadan kaldırması mümkün olmuyor.  Daha önce Yüksek Mahkeme, bu duruşma aşamasında tutukluluk durumunu onayladığı için bu kararından geri adım atması zor oluyor. Bu nedenle Meclis’e ve milletvekillerine sesleniyoruz; duruşma sırasında kaçma ve delilleri karartma vb ihtimaller olmayan durumlarda mutlaka tutuksuz yargılama yapılması için yasal düzenleme yapılmalıdır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.