banner913
banner932
banner1012

Vicdani ret için karar günü

banner1020

Davası Askeri Mahkeme'de devam eden ‘Vicdani Retçi’ Halil Karapaşoğlu'nun bugün görüşülecek davasında karar okunması bekleniyor

banner974
Vicdani ret için karar günü

banner971

Davası Askeri Mahkeme'de devam eden ' Vicdani Retçi  33 yaşındaki Halil Karapaşoğlu'nun bugün görüşülecek davasında karar okunması bekleniyor.

Karapaşaoğlu, “Askerliğimi yaptım, bir defa seferberliğe de gittim. Daha sonra seferberliğe gitmedim ve şu anda hakkımda 4 dava var. Bu ideolojik bir tavırdır. Beni eleştirenler de olabilir ama umurumda değil, ben bu ülkede bir şeylerin değiştiğini görmek istiyorum” diye konuşmuştu.

Karapaşaoğlu, hapse girmesi durumunda AİHM’e gideceklerini kaydetmişti.

Sol Hareket, tüm vicdani retçilerin dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, tüm emek, demokrasi ve barış güçlerini bugün Askeri Mahkemede görülecek vicdani ret davasına katılmaya ve dayanışma ile mücadeleyi büyütmeye çağırdı. 
Sol Hareket yazılı açıklamasında, davası görülecek Halil Karapaşaoğlu ve tüm vicdani retçiler ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.