banner913
banner932
banner1012

Şoför ehliyetsiz çıktı

banner1020

Değirmenlik- Dağyolu’nda önceki gün meydana gelen kazada kamyonu kullanan Kartal Taşkal’ın ülkede sadece kaçak yaşamadığı ve hem sürüş ehliyetsiz hem de sigortasız araç kullandığı da tespit edildi. Tüfekçi LTD’in şantiyesinde ikamet ettiği tespit edilen Taşkal, çıkarıldığı mahkemede “Tüfekçi bana kefil olacak” dedi

banner974
Şoför ehliyetsiz çıktı

banner971

Evrim KAMALI

Değirmenlik- Dağyolu’nda önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen ve zanlı Kartal Taşkal ile birlikte Harun Yaltılıgil ve Muhammed İmdatuhak’ın yaralanması ile sonuçlanan ağır iş aracı kazası ile ilgili olarak şoför Taşkal tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mesele ile ilgili olarak kaçak olarak çalıştığı Tüfekçi LTD. aleyhine soruşturma başlatıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper huzurda bulunan zanlı Kartal Taşkal’ın 27 Mart’ta saat 10.00 sıralarında Girne Değirmenlik Anayolu üzerinde yönetimindeki HG 086 plakalı iş aracı ile Değirmenlik istikametine doğru seyrettiği sırada, direksiyon hâkimiyetini kaybedip, kontrolden çıkarak, yolun kenarındaki kayalara çarpıp, devrildiğini belirtti. Polis, kazada konu iş aracında yolcu olarak bulunan Harun Yaltıgil’in taburcu olduğunu ancak kazada yaralanan ve omurilik kemiği kırılan Muhammed İmdadullah’ın Yakın Doğu Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde müşahede altında olduğu ve hayati tehlikesi olmadığını kaydetti. Polis zanlı Kartal Taşkal’ın KKTC’de turist statüsünde olduğunu, sürüş ehliyetsiz ve sigorta yapmaksızın araç kullandığını ve Tüfekçi LTD’in şantiyesinde ikamet ettiğini belirtti. Polis, Tüfekçi LTD.’e çalışma izinsiz işçi çalıştırmaktan dolayı da soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis memuru Kanteper, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve ülkemizde turist statüsünde bulunan zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Kartal Taşkal, “Tüfekçi bana kefil olacak” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının turist statüsünde olduğuna bulgu yapıp, zanlının 15 günü aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.