banner913
banner932
banner1012

Prof. Dr. Abdülkadir Çevik uyardı:

banner1020

Strese bağlı hastalıklar çoğalıyor

banner974
Prof. Dr. Abdülkadir Çevik uyardı:

banner971

 Sağlık Bakanlığı, “Yaşam stresi ve psikosomatik hastalıklar, gebelik dönemi ve sonrası yaşanan psikolojik sorunlar ve depresyon” konularının ele alındığı seminer düzenledi.

Seminerde Prof. Dr. Abdülkadir Çevik ve Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur konuştu.

Prof. Dr. Abdülkadir Çevik seminerde, stres ve psikosomatik bozuklukların arasındaki bağlar, psikosomatik hastalıklar, buna bağlı ruhsal ve bedensel etkileri gibi konulara değinerek, çağın en önemli sorunlarından biri olan strese bağlı hastalıkların giderek çoğaldığını, zaman aşımında insan bedenine çeşitli zararlar verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur da, gebelik ve doğum döneminde görülen psikolojik sorunlar ve depresyona dikkat çekerek, gebelik ve doğum sonrasının hem kadın hem çocuk hem de eş için çok hassas bir dönem olduğunu, bu süre içinde sıkça görülen ruhsal hastalıkların yaşandığını anlattı. 

Tabipler Birliği’nde yer alan seminere, Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri de katılırken, seminer sonunda uzmanlara sorular da yöneltildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.