banner913
banner932
banner1012

Örek, hatıralardaki yerini koruyacak

banner1020

Eski Başbakanlardan Osman Örek, ölümünün 16. yıl dönümünde anıldı. Osman Örek’in kızı Yeşim Örek Gümüşdağ, “Sevgili baba, ben Kıbrıs Türk kadınının sen ve senin...

banner974
Örek, hatıralardaki yerini koruyacak

banner971

Eski Başbakanlardan Osman Örek, ölümünün 16. yıl dönümünde anıldı. Osman Örek’in kızı Yeşim Örek Gümüşdağ, “Sevgili baba, ben Kıbrıs Türk kadınının sen ve senin gibi ileri görüşlü, ayrımcılık yapmayacak kişiler sayesinde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” dedi

 

 

 

Cumhuriyet Meclisi’nin eski başkanlarından ve eski Başbakanlardan Osman Örek, 16’ncı ölüm yıldönümü olan dün kabri başında anıldı.
Kıbrıs Türk siyasi hayatında iz bırakan, 1960'da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Savunma Bakanlığı görevini de yürüten, milli mücadele liderlerinden Örek’in Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma töreni saat 10.00’da başladı.
Törende Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Osman Örek’in kızı Yeşim Örek Gümüşdağ birer konuşma yaparak, merhum lideri sevgi, saygı ve rahmetle andı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Osman Örek ile aynı siyasi parti ve Meclis çatısı altında birlikte çalışmaktan her zaman onur duyduğunu söyledi.
Örek’in iyi bir aile reisi, parti başkanı ve avukat olduğunu vurgulayan Eroğlu, siyasi yaşamın da hayat gibi bir sınırı olduğunu söyledi, “Osman Örek yaptıklarıyla her zaman hatıralardaki yerini koruyacak” dedi.
SİBER: “OSMAN ÖREK GERİDE ÇOK GÜZEL YETİŞMİŞ ÇOCUKLAR, YETİŞMEKTE OLAN TORUNLAR VE KIBRIS TÜRK HALKINA GÜZEL BİR MİRAS BIRAKTI”
Meclis Başkanı Sibel Siber ise anma törenindeki konuşmasında, halka güzel hizmetler sunmanın en kutsal görev olduğunun bilincini taşıdığını vurgulayarak, “Bu bilinçle Osman Örek’e rahmet, ailesine yaşam boyu sağlık ve mutluluk dilerim” dedi.
Yaşamın insanların doğası gereği tamamladığını kaydeden Siber, “Önemli olan geride bırakılan fikirler, sözler ve işlerdir. Osman Örek geride çok güzel yetişmiş çocuklar, yetişmekte olan torunlar ve Kıbrıs Türk halkına güzel bir miras bıraktı” dedi.
GÜMÜŞDAĞ: “BEN KIBRIS TÜRK KADINININ SEN VE SENİN GİBİ KİŞİLER SAYESİNDE HAK ETTİĞİ YERE GELECEĞİNE İNANIYORUM”
Osman Örek’in kızı Yeşim Örek Gümüşdağ ise törendeki konuşmasında Osman Örek’in sosyal yaşamda en önem verdiği konulardan birinin insan hakları olduğunu vurguladı.
Babasının 1990’lı yıllarda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında bir gazeteye demeç verdiğini söyleyen Yeşim Örek Gümüşdağ, Osman Örek’in Cemaat Meclisi’nin ilk kadın üyesi Kadriye Hulusi Hacıbulgur, kadın-erkek eşitliği ve ülkenin bir kadın başbakan tarafından yönetilmesi konusundaki görüşlerini içeren röportajdan birkaç paragraf okudu.
Osman Örek’in bu röportajla ülkedeki kadınların sosyal hayatta olduğu gibi siyasal hayatta da etkin olması yönündeki temennisini aktaran Yeşim Örek Gümüşdağ, “Sevgili baba, ben Kıbrıs Türk kadınının sen ve senin gibi ileri görüşlü, ayrımcılık yapmayacak kişiler sayesinde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.