banner913
banner932
banner1012

Maraş yeniden Las Vegas olacak

banner1020

Başbakanı Tatar, kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik adımlarla ilgili olarak, “Bir hayalet şehir olan kapalı Maraş yeniden Las Vegas olacak. Dünya yıldızları yeniden Maraş’a gelecek. KKTC bir marka olacak” dedi

banner974
Maraş yeniden Las Vegas olacak

banner971

Başbakanı Ersin Tatar, kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik adımlarla ilgili olarak, “Bir hayalet şehir olan kapalı Maraş yeniden Las Vegas olacaktır” dedi. Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalar yapan Tatar, kapalı Maraş’a zamanında Marliyn Monroe’dan Sophia Loren’e kadar birçok ünlünün geldiğini hatırlatarak, “Dünya yıldızları yeniden Maraş’a gelecektir. Burası canlanacaktır. Kıbrıs dünya markasıdır, daha da güzel olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir marka olacaktır” dedi. Tatar şöyle devam etti;

“Kapalı Maraş’ta mülkiyet nizamı yeniden belirlenecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti olarak, Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olan Vakıflar İdaresi’nin haklarına sahip çıkacağız. O bölgede Osmanlı mülkü de var, Vakıflar’a ait mülkler de. Kapalı Maraş sakinleri gelip bölgede yaşayacaktır. Hükümetimizin böyle önemli gelişmeye imza atmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bu uzun bir yolculuktur. Önümüzde yeni bir dönemin başlangıcı vardır. Ercan’da yeni havaalanı yapıldıktan sonra yeni İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlar artacaktır. Bu turizmin patlaması anlamına gelecektir.”

Maraş konusunun bir açılım olduğuna dikkat çeken Başbakan Tatar, Maraş’ın her zaman gündem olduğuna da vurgu yaptı. Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin bu açılımı beraberinde getirdiğini söyleyen Başbakan, keşif çalışması yapılacağını, bilgi eksikliklerinin giderileceğini söyledi ve Taşınmaz Mal Komisyonu’nun da devrede olacağının altını çizdi. Maraş’ın KKTC içinde bir bölge olduğunu vurgulayan Başbakan, şöyle konuştu:

 “Maraş bizim topraklarımız içindedir ve orayı koruyan da bizim ordumuzdur. Türkiye’nin bilgisiyle bu yola girilmiştir. Kıbrıs’ta federal zeminli bir anlaşma zemini kalmamıştır. Müzakere masasına oturulacaksa yeni alternatiflerle oturulacaktır. Kıbrıs Türk halkı egemen bir halktır ve iki ayrı bir devlet temelinde sürdürülebilir bir anlaşmaya vardır. Bu saatten sonra kimse Kıbrıs Türkü’nü bir ortaklık cumhuriyetine itemez. Kıbrıs Türkü’nün buna onay vereceğini düşünmüyorum.”

Kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetiminin idaresinde açılacağına dikkat çeken Tatar, “Başbakan olarak böyle bir karar almaktan dolayı mutluyum” dedi.

Kıbrıs’ta bu aşamadan sonra federal bir çözüm olamayacağını ifade eden Başbakan Tatar, “Dünyaya bir mesaj veriyoruz. Ada’da iki ayrı halk ve devlet vardır. Bu saatten sonra Kıbrıs’ta federal bir çözüm olamaz. KKTC yoluna devam edecektir. Bizler, Türkiye’nin varlığı ile yolumuza devam ediyoruz. Attığımız adımlarda hep arkamızda garantör ülkemiz Türkiye var. Kıbrıs Türk halkı seçimini yaptı, ‘Türkiye’ dedi” diye konuştu.

Tatar, Rum yönetimine de çağrıda bulunarak, “Gelin artık yan yana yaşamayı bilelim. Bundan sonra Kıbrıs’ta bir federal çözüm olmaz. Bu ortaya çıkmıştır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki açıklamalarına da değinen Tatar, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını büyük mutlulukla izliyorum. KKTC’nin Başbakanı olarak, Kıbrıs Türk halkı adına binlerce kez kendisine teşekkür ediyorum. Burada huzurlu şekilde adımlar atabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.