banner913
banner932
banner1012

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Kazakistan’da

banner1020

banner974
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Kazakistan’da

banner971

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun temaslarda bulunmak ve 1’inci İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Zirvesi açılış oturumuna katılmak üzere Kazakistan’a gitti.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nin açılış oturumuna katılan Bakan Atun, üye ülkelerin sanayi, teknoloji ve ekonomi bakanları ile de bir araya gelerek önemli temaslar yaptı.

İslam Kalkınma Bankası Başkanı ile görüşen Bakan Atun, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti heyeti ile de temaslar gerçekleştirdi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nde yarın bir konuşma da yapacak olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’a Kazakistan ziyareti sırasında Bakanlık Özel Kalem Müdürü Hurşide Baybora, KKTC İstanbul Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Asu Muhtaroğlu, Bakanlık Basın Danışmanı Alihan Pehlivan eşlik ediyor.

Zirveye, 57 İİT ülkesinden devlet başkanları ve başbakanların yanı sıra gözlemci ülkeler ve uluslararası örgütlerden 100’e yakın heyet katılıyor.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açılış konuşması ile başlayan zirve, hem bölgesel hem de ikili ülke ilişkileri açısından son derece önemli.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.