banner913
banner932
banner1012

DAÜ ile Alsancak Belediyesi'nden önemli işbirliği

banner1020

Yapılan işbirliği protokolüyle ülkenin yerel değerlerinden  olan Ilgaz köyünün sahip olduğu çevresel ve sosyo-kültürel değerlerle birlikte, kentsel ve mimari dokunun korunarak, turizm odaklı geliştirilip, ülke kırsal gelişimine model olarak öncü olması amaçlanıyor

banner974
DAÜ ile Alsancak Belediyesi'nden önemli işbirliği

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Alsancak Belediyesi arasında Ilgaz köyüne yönelik  pilot uygulama projesi işbirliği protokolü imzalandı.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre,  DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde, protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve Alsancak Belediye Başkanı  Fırat Ataser imza koydu.
Protokol ile ülkenin yerel değerlerinden  olan Ilgaz köyünün sahip olduğu çevresel ve sosyo-kültürel değerlerle birlikte, kentsel ve mimari dokunun korunarak, turizm odaklı geliştirilip, ülke kırsal gelişimine model olarak öncü olması amaçlanıyor. 
Projenin yürütülmesi,  yönetim ve denetimin sağlanması, DAÜ Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi (DAKMAR), Alsancak Belediyesi, Şehir Bölge Planlama Dairesi, yerli ve yabancı yatırımcılardan oluşturulacak proje denetleme ve yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilecek.
OSAM
İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ olarak birçok belediye ile iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, DAÜ olarak projede yer almaktan son derece memnun olduklarını kaydetti. 
ATUN  
DAÜ DAKMAR Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, proje hakkında detaylı bilgi vererek,  projenin örnek olacağına inandığını belirtti. 
ATASER
Alsancak Belediye Başkanı  Fırat Ataser ise, belediyenin ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Ataser, Ilgaz köyünde yapılacak projeye paralel olarak Malatya köyü ile ilgili de  bir çalışma yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.