banner913
banner932
banner1012

CTP sivil toplum örgütlerine ziyaret başlattı!

banner1020

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ülkedeki sorunlar ve sendikal saldırıları ele almak için ile sivil toplum örgütü ve sendikalara başlattığı ziyaretler kapsamında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti.

banner974
CTP sivil toplum örgütlerine ziyaret başlattı!

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi  (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın  ülkedeki sorunlar ve sendikal saldırıları ele almak için  ile sivil toplum örgütü ve sendikalara başlattığı ziyaretler kapsamında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti.

Sorakın, ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama, ülkedeki ekonomik durum, demokratik politikalar, “sendikalara yönelik saldırıları” ele alacaklarını kaydetti ve son günlerde demokrasiye ve sendikalaşmaya ciddi anlamda saldırılar olduğunu savundu. Sorakın, bunlarla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak ve tartışmak istediklerini ifade etti.

Çağdaş toplumun örgütlü toplum olduğu görüşü içerisinde olduklarını belirten Sorakın, örgütlerin tüm sıraladığı konulardaki görüşlerin bu konulardaki politika üretimine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Ülke barışı ile çalışma barışının sağlanması gerektiğini kaydeden Sorakın, en geniş ortak paydada buluşmanın yollarının aranması gerektiğini vurguladı.

UBP-DP hükümetinin her dönemde sendika profesyonelliğine saldırılarda bulunduğunu savunan Sorakın, geçmişte de  yaşandığını ileri sürdüğü saldırılardan örnekler verdi ve bunlara karşı duracaklarını kaydetti.

KAPTAN: “ENDİŞE DUYUYORUZ”

KTAMS  Başkanı Ahmet Kaptan da  gerek Kıbrıs sorunu gerekse diğer sıkıntıları tüm halkın birlikte yaşadığını kaydetti ve endişe duyduklarını söyledi. Kaptan  bir tarafta hükümetin "Kıbrıs sorununa ciddi şekilde takoz koyduğunu”,  zaman zaman göstermelik olarak “biz de çözüm isteriz” gibi  klasik bir cümle kullandığını ileri sürdü ve aslında niyetlerinin ne olduğunu Cenevre’de açık şekilde  gördüklerini kaydetti.

Cenevre’de ne konuşulduğu daha açık şekilde halkın önüne gelmeden hükümet yetkililerinin  olumsuz mesajlar vermesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Kaptan, kendilerinin hedefinin “Birleşik Federal Kıbrıs” olduğunu ve bu hedefte CTP-BG’nin yol arkadaşları olduğunu söyledi.

Ülkedeki demokratik ve ekonomik sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Kaptan, UBP’nin özü neyse öyle davrandığını UBP’nin demokrasiyi ve sivil toplum örgütlerini hazmetmediğini ve hükümette bulunduğu dönemlerde her zaman bunları sindirmeye çalıştığını savundu.

Ekonomik konularda  de hükümeti adım atmamakla eleştiren KTAMS asgari ücretin belirlenmesi için yapılan toplantıların da göstermelik olduğunu savundu.

“KTAMS Örnek aldıkları ve dayatmalarını kabul ettikleri AKP hükümeti bile Türkiye’de dövizin tırmanışına karşı önlemler aldı” diye konuştu ancak  KKTC’deki hükümetin ülkede bu sorunlar yokmuş gibi 3 maymunu oynadığını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.