banner913
banner932
banner1012

Cenevre'deki Kıbrıs konferansına BM Genel Sekreteri başkanlık edecek

banner1020

İsviçre'nin Cenevre kentinde perşembe günü gerçekleştirilecek Kıbrıs konferansının açılışını ve başkanlığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yapacağı bildirildi

banner974
Cenevre'deki Kıbrıs konferansına BM Genel Sekreteri başkanlık edecek

banner971

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Sözcüsü Stephane Dujarric, İsviçre'nin Cenevre kentinde perşembe günü gerçekleştirilecek Kıbrıs konferansının açılışını ve başkanlığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yapacağını duyurdu.
 
Pazartesi günü bir basın toplantısı yapan Dujarric, Genel Sekreterin 11 Ocak Çarşamba günü Cenevre'ye gitmek üzere New York'tan ayrılacağını bildirdi.
 
Antonio Guterres, Genel Sekreterin 12 Ocak Perşembe günü Kıbrıs'la ilgili konferansın açılışını ve başkanlığını yapacağını ve cuma günü New York'a geri döneceğini söyledi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı, 1 Aralık 2016'da BM gözetimindeki müzakerelerin başlamasına ve 9-11 Ocak'ta Cenevre’de görüşmeye karar vermişlerdi.
 
11 Ocak'ta kendi haritalarını sunmaya karar vermişlerdi. Kararlarına göre Kıbrıs'la ilgili bir Konferans 12 Ocak'ta toplanacak. Garantör güçler, Birleşik Krallık, Yunanistan ve Türkiye de bu Konferansa katılacak.
 
Kıbrıs, adanın kuzeyinin Türk ordusunca istila ve işgali dolayısıyla 1974'ten bu yana bölünmüş bulunuyor. Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı adanın federal bir çatı altında yeniden birleştirilmesi amacıyla Mayıs 2015'ten bu yana müzakere yapıyorlar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.