banner913
banner932
banner1012

Büyük sorumsuzluk!

banner1020

Girne Dr Akçiçek Hastanesi’ndeki morgun motorları bozuldu, tanınmış diş hekimlerinden Erdoğan Mirata’nın cesedi çürümeye yüz tuttu. Dünkü cenaze töreni öncesinde son bir kez mevtalarını görmek isteyen aile bireylerine ise "görmeseniz daha iyi olur" dendiği öğrenildi

banner974
Büyük sorumsuzluk!

banner971

Sağlık hizmetlerimizin çağdaşlaşması uğraşlarına yaşamını adayan hekimlerimizden Erdoğan Mirata, sağlık servislerimizin utanç verici durumundan nasibini aldı.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği kurucu üyelerinden, tanınmış diş hekimi Erdoğan Mirata’nın Girne Akçiçek Hastanesi morgunda üç gündür bekleyen cenazesi, morgun soğutma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle çürüdü.

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu yaşanan olayı doğruladı, “Çok üzgünüm” dedi.

Mirata’nın ölümüyle zaten büyük bir acı yaşayan ailesi, bu skandalın üstüne bir büyük dram daha yaşadı.

Olay, büyük infial yaratırken, Sağlık Bakanlığı basın açıklaması yaptı ve Mirata'nın ailesinden özür diledi.

Mirata'nın cenazesinin üç gün süreyle elektriksiz morgda tutulması, onun anısına yapılan en büyük haksızlık ve acımasızlık oldu.

Cenaze töreninin düzenlenmesinden önce son bir kez mevtalarını görmek isteyen aile bireylerine ise "görmeseniz daha iyi olur" dendiği öğrenildi.

Girne Akçiçek Hastanesi morgunda yaşananlarla ilgili açıklama yapan hastane başhekimi Salih Beyoğlu, hastanenin bir sorumluluğu olmadığını, defin işlemlerinin Girne Belediyesi tarafından yürütüldüğünü ve morgun anahtarının Girne Belediyesi defin işleri bölümünde olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı ise olay sonrasında basın açıklaması yaptı, Mirata'nın ailesinden özür diledi.

Sağlık Bakanlığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Diş Hekimi Dr Erdoğan Mirata’nın 27 Ağustos Pazar günü evinde vefat etmesi üzerine Girne Belediyesi Cenaze ekipleri ve ailesi tarafından Girne Akçiçek Hastanesi morguna akşam 20;30-21;00 saatleri arası getirilmiştir.

Mirata’nın cenazesi ailenin gözetiminde Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince morga konuldu. Bu işlem yapılırken hastane morgundaki buzluklar ve motorlar sorunsuz bir şekilde çalışmaktaydı. Mirata’nın cenazesi ailenin isteği üzerine 3 gün morgda bekletildikten sonra bugün (dün) sabah saatlerinde defnedilmek üzere yine Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince ve ailenin gözetiminde morgdan alınırken morgdaki buzlukların çalışmadığından dolayı cenazenin gerekli koşullarda muhafaza edilemediği tespit edilmiştir.

Hastane yetkililerinin yapmış olduğu araştırma sonucu morgun motorlarının arıza yaptığı ve buzlukların çalışmadığı anlaşıldı. Ancak arıza genel olarak tüm hastaneyi etkilemediği ve bu zaman zarfında başka bir cenazenin de olmaması dolayısı ile arıza fark edilmemiştir.

Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda soruşturma derhal başlatılmış olup, ihmali olanların gerekli cezai uygulamaya tabi tutulacağını bildiririz.

Merhumun ailesine Allah’tan sabır diler, yaşanan bu üzücü olaydan dolayı aileden özür dileriz.”

Öte yandan Dt. Erdoğan Mirata, dün Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip yapılan cenaze töreniyle defnedildi.

Vefatı ile ülkede üzüntü yaratan Mirata’nın cenaze törenine birçok bakan ve milletvekili, sağlık camiası, sevenleri ve akrabaları katıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.