banner913
banner932
banner1012

Bu Pazar günü saatler bir saat ileri alınacak

banner1020

Dikkat!.. Saatler 29 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak.

banner974
Bu Pazar günü saatler bir saat ileri alınacak

banner971

Bakanlar Kurulu’nun 17.03.2004 tarih ve T-334-2004 sayılı kararı ile Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı uygulanan ve gün ışığından daha fazla yararlanmak amaçlı ileri saat düzenlemesi, Mart ayının son Pazar günü olan 29 MART 2015 tarihinde saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınması ile başlayacak.

 

 

            İleri saat uygulaması, Ekim ayının son Pazar günü olan 25 Ekim 2015 tarihinde saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması ile sona erecek.

SAATLERLE OYNAMAK ONUN FİKRİYDİ 

Benjamin Franklin'i hepimiz Amerikan dolarındaki görseliyle tanıyoruz. Oysa o "Erken yatıp erken kalkmak, kişiyi sağlıklı, zengin ve akıllı yapar" özdeyişinin sahibiydi.

 

ABD'li mucit Benjamin FranklinABD'li mucit Benjamin Franklin

 

Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için imzasız bir mektup yayımladı.

PANJURLU EVLERE EK VERGİ PAKETİ BİLE ÖNERMİŞTİ

Hatta  daha sonra bu mektubundaki önerileri 1784 yılında Fransa hükümetine israfı önlemesi için yeni bir vergi paketi olarak önerdi. Panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan ABD'ye döndüğünde saatlerin kışın geri alınması yazın da ileri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin mucidi olarak tarihe geçti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.