banner913
banner932
banner1012

"Belediye batmıyor"

banner1020

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, CTP Gazimağusa İlçesi’nin “belediyenin batmakta olduğuna” yönelik iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

banner974
"Belediye batmıyor"

banner971

Arter, “Gazimağusa Belediyesi batıyor” söyleminin, kent halkını yanıltmaya, algıyı değiştirmeye yönelik bir iddia olduğunu kaydederek, “siyasi rekabet ortamının yalanlarla kirletilmesini esefle kınadığını” açıkladı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Başkan Arter, Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa İlçe Yönetim Kurulu’nun yaptığı basın açıklamasını değerlendirdi.

Arter, belediye başkanlığına seçildiği 35 aylık süre içerisinde kendi öz kaynaklarıyla yaptıkları projelerle ilgili bildi verdi.

“9 MİLYONLUK EK BÜTÇE”

Arter şunları kaydetti:

“Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, Othello Parkı, Mağusa Çevre ve Peyzaj düzenlemesi, Çanakkale Şehitliği peyzaj düzenlemesi, Kombos Meydanı park düzenlemesi,  Akyar Sınır Kapısı Çevre Düzenleme Projesi, Anadolu Mahallesi park düzenlemesi, Silver Beach Halk Plajı, Glapsides Plaj düzenlemesi, Lefkoşa yolu refüj düzenlemesi, Hastane yolu refüj düzenlemesi, çember peyzaj düzenlemeleri, Hayvancılık Bölgesi Su Hattı Döşeme Projesi, 3 bin adet akıllı sayaç uygulaması, şehrin belli noktalarında yağmur suyundan kaynaklanan drenaj sorununun giderilmesi (European Hotel çemberi, Canova Petrol önü, Maraş Sağlık Ocağı, Birsu ve Dumlupınar bölgesi), Sosyal Konutlar Parkı, Derinevler ve Halken Sitesi Su Hattı Projesi tamamlanan ve tamamlanmaya yakın projelerimizdir.

Gazimağusa Belediyesi’nin 8 Haziran Perşembe akşamı gerçekleşen meclis toplantısında CTP grubunun ‘ret’ oyuna karşılık, UBP-DP ve TKP-YG oylarıyla 9 milyonluk ek bütçe yetkilendirilmesi onaylanmıştır.”

GEREKÇELER

Arter, “Bunun birinci sebebi öngörülerimiz doğrultusunda onaylanan 2017 bütçesine ilave edilen taşeron personelin, yeni yapılandırılan bütçe tasası gecikmeli olarak şubat ayı sonunda onaylanması ve mayıs ayına uzamasıdır. İkinci gerekçe ise Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen Devlet Su İşleri tarafından dağıtımı yapılan su tüketiminde artış olması ve 0.25TL/ton olarak alığımız suyun eylül ayı itibari ile  2.30TL/tondan ödeme yapılmasından doğacak farkın öngörüsüdür. Üçüncü sebebi bütçede belirtilen ve beklenenin üzerinde emekli oranında artış olmasıdır. Bu gerekçelerle doğabilecek miktar için sadece tedbir amaçlı Belediye Meclisi toplantısından ek bütçe yetkisi onaylanmış ve şu an için herhangi bir bankadan borçlanma söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.  

Ortaya atılan iddiaları, “temelsiz, bilgi noksanlığı ile dolu ve kötü niyetli” olarak niteleyen Arter, “halkın doğru bilgilenmesi için yanıt vermek istediğini” ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.