banner913
banner932
banner1012

"74 Göçmenleri ötekileştiriliyor..."

banner1020

“Biz iktidara geldiğimizde bu ayrımcılığı ortadan kaldırıp KKTC Kimliği taşıyan her vatandaşı Allah'ın kutsal bir emaneti olarak kucaklayacağız”

banner974
"74 Göçmenleri ötekileştiriliyor..."

banner971

YDP heyeti köy gezilerine devam ediyor. Dün akşam Maraş’ı ziyaret eden YDP heyeti çeşitli mahallelerde kitle toplantıları yaptı.

Veyseller Mahallesinde konuşan YDP Genel Başkanı Arıklı, 92 yılında sönen meşaleyi yeniden yaktıklarını ve tarihi bir sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyerek YDP’nin ilk seçimde güçlü bir şekilde iktidara geleceğini ve kronikleşmiş sorunları çözeceğini söyledi..

Arıklı; 74 Göçmeni vatandaşların geldikleri yıldan beri ciddi bir ötekileştirmeye tabi tutulduklarını söyleyerek “Biz iktidara geldiğimizde bu ayrımcılığı ortadan kaldırıp KKTC Kimliği taşıyan her vatandaşı Allahın kutsal bir emenati olarak kucaklayacağız” dedi.

Müzakere sürecine de değinen Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın masaya harita koyarak anayasal bir suç işlediğini, Meclisi ve Hükümeti dışladığını, kimseye danışmadan toprakların %20’sini Rum’a bırakan bir harita verdiğini söyleyerek; “%29.2yi içeren bir haritada nerelerin Rum’a bırakılacağını anlamak için kahin olmaya gerek yoktur. Belli ki Maraş’ın büyük bölümü dahil Güney Mesarya ve Güzelyurt’un bazı köyleri Rum’a bırakılacak. Bu köylerde yaşayan insanların %80’i 74 göçmeni vatandaşlar. Demek oluyor ki çözümün faturasının aslan payını Türkiye kökenli vatandaşlara ödetecekler. Yetmeyecek içimize gelecek olan %20 civarındaki Rum’da eski evlerine yerleşecek ki bu evler de çoğunlukla 74 göçmeni vatandaşların evi olacak. Karşılığında ne verilecek onu bilmiyoruz. Evleri, barkları, işyerleri, tarla ve bahçeleri ellerinden alınan bu insanlar nereye yerleştirilecek. 42 yıldan sonra nasıl bir yaşam kuracaklar bilmiyoruz” dedi.

Arıklı; “Ortaya bir plan çıkar veya çıkmaz. Ama Akıncı’nın verdiği harita yıllar geçse bile orada olacak ve bizi bağlayacak” diyerek Akıncı’ya bu cesareti Hükümetin verdiğini söyledi. UBP ve DP Hükümeti müzakere sürecine başından beri seyirci kaldığını söyleyen YDP Genel Başkanı; “En başında Cumhurbaşkanına vermeleri gereken muhtırayı vermek için Cenevre’ye gittiler ve orada otel lobilerinde yiyip içtiler. Tatil yapıp geri döndüler. Olan halkın yüz binlerce lirasına oldu” dedi.

YDP Heyeti Cumartesi akşamı İskele köylerinde olacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.