banner913
banner932
banner1012

"30 Ağustos planlanmış büyük bir taarruzdu"

banner1020

banner974
"30 Ağustos planlanmış büyük bir taarruzdu"

banner971

 Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini oluşturan olguların aslında büyük zaferler ve savaşlar olduğuna işaret etti.

Büyük Taarruzun, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât olduğuna da dikkat çeken Kelle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal’in taarruz kararını haziran ayında alarak, hazırlıkları gizli olarak yürüttüğüne de değindi.

Kelle mesajında, Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başladığını, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlandığını da belirtti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.