banner913
banner932
banner1012

Vakıflardan çevre farkındalığı oluşturan filmlere destek

banner1020

Yeşil Barış Hareketi 6. Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. Kıbrıs Vakıflar İdaresi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya, çeşitli ülkelerden 19 film katıldı

banner974
Vakıflardan çevre farkındalığı oluşturan filmlere destek

banner971

Gala ve ödül töreni, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgenaral Yılmaz Yıldırım, Jüri Başkanı Ertaç Hazer ve Jüri Üyelerinin katılımıyla Lefkoşa’da Bedesten’de yer aldı.
Gece, yarışmaya katılan tüm filmlerin sahnelerinden oluşan fotoğraf sergisi ile başladı.


Etkinliğin ilk konuşmasını yapan Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, çevrenin sadece 5 haziranda değil 365 gün 24 saat hatırlanması gerektiğini söyledi.
Sahir, “Önemli olan herkesin yaşamı boyunca aynı evi paylaştığının farkında olmasıdır” dedi.
Başbakan Tufan Erhürman’ın eşi, çevre mühendisi Nilden Bektaş ise, Yeşil Barış Hareketi’nin her yıl düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın, sanatı ve çevreyi buluşturduğu için çok önemli olduğunu söyledi.
Bektaş, çevre konusunda çocuklara yatırım yapılmasının önemine işaret ederek, eğitimin çevre bilincinin yerleşmesi adına ene önemli yöntem olduğunu ifade etti.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de İdare’nin çalışmaları dahilindeki konular arasında çevrenin üst sıralarda olduğunu kaydetti.
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise toplumda çevre bilincinin henüz tam olarak yerleşmediğine vurgu yaparak, çevreye zarar verenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgeleri, kazananlara da ödülleri verildi.
Jüri özel ödülünü "Yeşil Bölge" filmiyle Mehmet Kanadlı kazandı. 3'lük ödülünü "İstasyon" filmi ile Serdar Çotuk kazandı. 2'lik ödülünü "Son Kale" filmi ile Şefika Şahin kazanırken,
1.'lik ödülünü ise "Yeşil Hikaye" filmi ile Damla Köksal kazandı.
Gece resepsiyonla sona erdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.