banner913
banner932
banner1012

Fitch Yunanistanın kredi notunu indirdi

banner1020

Fitch Ratingsten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistanın kredi notlarının indirilmesine gerekçe olarak, bankacılık sektöründeki sınırlı likiditenin kamu finansmanı üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra...

banner974
Fitch Yunanistanın kredi notunu indirdi

banner971

Fitch Ratingsten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistanın kredi notlarının indirilmesine gerekçe olarak, bankacılık sektöründeki sınırlı likiditenin kamu finansmanı üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra resmi kuruluşların ödemelerine ilişkin belirsizlikler gösterildi. Açıklamada, Yunanistan hükümetinin mevcut likidite sıkıntısını, ödemelerini geciktirmeden çözmesini bekliyoruz, ancak yükselen riskler notları indirmemize neden oldu ifadesine yer verilirken, azalan yatırımcı ve tüketici güveninin ülke ekonomisindeki toparlanmayı engellediği dile getirildi.

NİSAN AYINA ERTELENDİ

Söz konusu güveni tamir etmenin zaman alacağını kaydeden Fitch Ratings, Yunanistana ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 1,5den yüzde 0,5e revize etti. Açıklamada, ayrıca Yunanistanın gelecek günlerde Avrupa Birliğine (AB) kapsamlı bir reform listesi sunması gerektiği hatırlatılırken, söz konusu listenin onaylanmasının hükümete kısmi ödeme yapılmasını sağlayabileceği öngörüsüne yer verildi. Öte yandan, ABnin Yunanistana kısmi finansman sağlamadan önce reformların bazılarının uygulanmaya koyulmasını bekleyebileceği de belirtilirken, bunun ödemenin en erken Nisan ayına ertelenmesine neden olacağı kaydedildi.

BDEN B-YE DÜŞÜRDÜ

Fitch Ratings, ülkenin kreditörlerle sürdüğü müzakerelerde sorun çıkması ya da IMF ödemelerinin gecikmesi durumunda, kredi notunun tekrar indirilebileceği uyarısını yaptı. Aynı zamanda, Avro Bölgesinden çıkılmasının da Yunanistanın kredi notu olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Fitch Ratings, Yunanistanın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü ise 17 Ocakta durağandan, negatife çevirmişti. Bu arada, sitesindeki takvime göre Yunanistana yönelik değerlendirmesini bugün yapması beklenen Moodys, yaptığı kısa yazılı açıklamayla ülkenin kredi notunu güncellemediğini duyurdu. Bir diğer derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poors (S&P) da Yunanistanın kredi notunu Şubat başında Bden B-ye düşürmüştü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.