banner913
banner932
banner1012

"Emeklilerden yapılan kesintiler Haziran'dan itibaren ödenecek"

banner1020

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 7 yıl önce emekli maaşlarından yapılan kesintilerin Haziran ayından itibaren ödeneceğini söyledi.

banner974
"Emeklilerden yapılan kesintiler Haziran'dan itibaren ödenecek"

banner971

Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 7 yıl önce kesinti yapılan emekli maaşlarıyla ilgili olarak önce Meclis Kürsüsünden daha sonra ise kişisel Sosyal Medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Denktaş’ın açıklaması şu şekilde:

“7 yıl önce kesinti yapılmış olan emekli maaşları konusu göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konuydu. Emekliler ve Emekli Cemiyetleri de sık sık bu konuda bizimle temas ettiler. Yoğun bir çalışmanın ardından bir ödeme planı çıkardık. Bakanlığımızdan Hazine ve Muhasebe Dairesi gerekli işlemleri yapabilmek adına biraz süre istedi, kendilerine o süreyi de verdik. Buna göre maaş aralığı ve ödeme tarihleri şu şekilde olacaktır:

Haziran ayı maaşlarıyla birlikte 1. grup

Maaşı 1,000 TL’nin altında olan 4,743 kişi Haziran ayı maaşlarıyla birlikte ödenecek.

Maaşı 1,000 ile 3,000 TL arasındaki 2,568 kişi Temmuz maaşlarıyla birlikte alacak.

Maaşı 3,000 TL üzerine olan 1,033 kişi %50’sini Ağustos ayında %50’sini de Eylül ayında alacak.

Böylece bu 7 yıllık sorunu da ortadan kaldırmış olacağız… Bizim hükümet olarak görevimiz vatandaşı devletine küstürmek değil, her kesimden her görüşten ve her yaştan insanımıza devlet olarak sahip çıkmaktır. Önümüzdeki tüm sorunları bu bakış açısıyla çözmeye devam edeceğiz…”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.