banner913
banner932
banner1012

Döviz yine yükselişte

banner1020

Dolar yeniden 6 liranın üzerine çıkarken, Euro 7.01’e, Sterlin ise 7.83’e yükseldi

banner974
Döviz yine yükselişte

banner971

TC Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, yabancı yatırımcıya verdiği mesajlar sonrası 5.70'in altına kadar gerileyen dolar dün yükseldi. 

Dolar yeniden 6 liranın üzerine çıktı. Kur 6,35'e kadar yükselmesi sonrasında 6,13 oldu.

Euro da 7 liranın üzerinde seyretti ve 7.01’i gördü. Sterlin ise 7.83’e çıktı.

Uzmanlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) attığı adımların, Türk lirasına spekülatif atakları sınırladığını belirterek, önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği telekonferanstaki mesajların da Türk lirasını desteklediğini vurguladı.

Uzmanlar, piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesi ve ABD ile diplomatik haber akışının yatırımcıların odağında olacağını kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.