banner913
banner932
banner1012

“Görsel İletişimde Anlam ve Algı” konuşuldu

banner1020

YDÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümü “Görsel İletişimde Anlam ve Algı” konulu konferans ve atölye çalışması ile Prof. Güler Ertan ve Öğr. Gör. Emin Sansarcı’dan değerli bilgiler aldı

banner974
“Görsel İletişimde Anlam ve Algı” konuşuldu

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü İle Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Prof. Güler Ertan ve Öğr. Gör. Emin Sansarcı’yı konuk etti.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümü “Görsel İletişimde Anlam ve Algı” konulu konferans ve atölye çalışması gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre konferansta, Öğr. Gör. Emin Sansarcı’nın kuramsal olarak kültür ve kitle kültürü kavramlarını açıklamasının ardından, çizgi filmin de bir kültür ürünü olduğu ve yalnız çocuklar için değil, yetişkinler için de önemli bir mesaj iletme görevi üstlendiği konusu irdelendi. Sansarcı’nın“Erişkinler İçin Yapılan Çizgi Filmlerin Günlük Hayattaki İşlevleri Simpsonlar İsimli Çizgi Film Üzerinden İçerik Analizi” konulu tez çalışması üzerinden devam eden sunumun ardından, görsel iletişimde renk konusuna da değindi.

“GÖRSEL İLETİŞİMDE ANLAM VE ALGI”

Grafik tasarım alanında önemli çalışmaları olan Prof. Güler Ertan ise, konferansa katılan öğretim elemanları ve öğrencilere kendi objektifinden derlediği “dans ve renk” ile“dans ve ruh” konulu fotoğraflardan oluşan videolar izletti. Çok sayıda ülkenin kültüründe bulunan dansın renk ile uyumunu Pablo Neruda’nın dans şiiri eşliğinde fotoğraflarla anlatan Prof. Ertan; “dans ve ruh” videosunda da; “Yaşamın kıyısı renk cümbüşü. Önce yürekte filizlenir aşk olur; bir büyülü tını çınlar sonra, geriye sadece ruh kalır ve başka hiçbir şey önemli değil”sözleriyle gösterimi sonlandırdı. “Görsel İletişimde Anlam ve Algı” konusunu yaptığı gösterimleriyle de pekiştiren Prof. Ertan, daha sonra öğretim elemanları ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Konferans, Dekan Vekili ve Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Keçeci’nin Prof. Güler Ertan ve Öğr. Gör. Emin Sansarcı’ya teşekkür sertifikası vermesi ve anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Konferansın ardından Prof. Güler Ertan ve Öğr. Gör. Emin Sansarcı, Öğr. Gör. Selma Gürani’nin “Yayın Tasarımı” dersine dahil olarak Görsel İletişim ve Tasarım bölümü öğrencileriyle atölye çalışması gerçekleştirdiler. Çalıştayda, öğrencilerin yapmış oldukları tasarımlara kritikler vererek, tasarımlarını ve yaratıcıklarını geliştirebilmeleri adına önemli tavsiyeler  verdiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.