banner913
banner932
banner1012

Çocuklar güvensiz araçlarda taşınıyor

banner1020

KTÖS, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanının partizanca adam kayırmaya yönelik tutumu nedeniyle” hâlâ daha sözleşmesiz, hurda ve refakatçisiz araçlarla öğrencilerin taşınmaya devam edildiği iddiasında bulundu

banner974
Çocuklar güvensiz araçlarda taşınıyor

banner971

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öğrenci taşımacılığıyla ilgili yaşanan tüm sorunlara ve ölümlü kazalara rağmen, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanının partizanca adam kayırmaya yönelik tutumu nedeniyle” hâlâ daha sözleşmesiz, hurda ve refakatçisiz araçlarla öğrencilerin taşınmaya devam edildiği iddiasında bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, bu konuda yaşanan ölümlü acı kazanın Eğitim Bakanı Özdemir Berova tarafından unutulduğunu savunarak, özellikle Dipkarpaz İlkokulu önünde çekilmiş fotoğraflardan görüleceği üzere plakasız, eski ve çıkış kapısı sağa açıldığı için trafiğin içine öğrenci indiren otobüslerle öğrenci taşındığını söyledi.

Konunun Polis Genel Müdürlüğü’ne, diğer okullar da dâhil olmak üzere Eğitim Bakanlığı’na defalarca bildirildiğini ifade eden Elcil, Bakan Berova’dan çocukların trafikteki güvenliğini sağlayacak tedbirleri hatırlamasını beklediklerini kaydetti.

Elcil “Makamlarda oturup saltanat sürmek değil, halka hizmet esastır. Bir kez daha özellikle öğrenci taşımacılığında ölümlü kazalar yaşamamak adına eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı sorumlu davranmaya davet ederiz” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.