banner913
banner932
banner1012

Trump ve Sporcular Arasındaki Irkçı Gerilimi Tırmandıran Adımlar

banner1020

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD’nin en önemli spor branşlarının yıldız isimleri arasındaki gerilim gün geçtikçe tırmanıyor. Geçtiğimiz yıldan beri ırkçılığı protesto etmek amacıyla Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaapernick her maç öncesi dizlerinin üzerine çöküyordu. Bu protestolara ABD başkanı Donald Trump, sert bir açıklama yapıp sporcuya 0.. çocuğu ifadelerini kullanınca gerilim başladı ve Beyzbol, Amerikan Futbolu ve NBA ligleri Trump’a karşı cephe aldı. Gerilime şöyle bakacak olursak;

banner974
Trump ve Sporcular Arasındaki Irkçı Gerilimi Tırmandıran Adımlar

banner971

 

 

Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaapernick, geçtiğimiz yıldan beri Amerika’nın ulusal marşında diz çökerek ırkçılığı protesto ediyordu.

spike-lee-is-supporting-a-rally-in-support-of-colin-kaepernick-at-nfl-headquarters-in-new-york

Kısa zamanda ona birçok oyuncu katıldı ve her maç öncesi marş okunurken ırkçılık diz çökülerek protesto edilmeye başlandı.

49ers-kaepernick-football

Konu ırkçılık olunca açıklama yapmazsam duramam hastalığına yakalanan ABD başkanı Donald Trump ise bu protestolara sessiz kalamadı ve küfürlü bir açıklama ile tüm tepkileri üzerine çekti.

170822235920-08-trump-phoenix-0822-exlarge-169
’Yaralayıcı olan ne biliyor musunuz? Size benzeyen insanlar televizyonlarını açtığında, onlar gibi insanların, muhteşem milli marşımız çalınırken diz çöktüklerini görüyor. Tek bir sporcunun bile bunu yaptığını gördüğünüzde stadı terk ederseniz bu duracak. NFL kulüplerinin sahiplerinin, bir sporcu bayrağımıza saygısızlık ettiğinde, ‘Bu or.spu çocuğunu sahadan derhal çıkarın! Kovuldu!’ dediğini görmek istemez misiniz?’’.

Trump’a bu küfürlü açıklamalarından sonra ilk tepki sporcunun annesinden geldi; “Sanırım bu beni oğluyla gurur duyan bir or.spu yapıyor’’

Olayların ardından diğer spor dalları da gerilimin içinde dahil oldu. Amerikan beyzbol liginin Oakland takımının oyuncusu Bruce Maxwell, marş okunurken dizlerinin üzerine çöktü.

923anthem

Okaland ise bu duruşu destekledi: “Oakland takımı dışlayıcı değil kucaklayıcı olmaktan gurur duyar. Bütün oyuncularımızın anayasal haklarına ve ifade özgürlüklerine saygı duyar, destekleriz.”

 

  NBA yıldızlarında Chris Paul de gerilime dahil oldu: “Bu sporcuların herhangi birinin yüzüne karşı da ‘or.spu çocuğu’ demeye yetecek kadar cesareti olduğundan şüpheliyim” 

Gerilimin tırmandığı nokta ise geçen sezonun şampiyonu Golden State Warriors’un yıldız oyuncusu Steph Curry’in açıklamalarıydı. Hatırlatalım NBA’de şampiyon olan takımın gelenek olarak Beyaz Saray’ı ziyaret etmesi gerekiyordu.

960x0
Fakat Curry yaptığı bu açıklamayla net tavrını ortaya koydu;”Gitmeyeceğim. Umarım bu tavrım bu ülkede neleri tolere edebildiğimiz, neleri onayladığımız ve neleri görmemezlikten geldiğimiz noktasında bazı değişimlere esin kaynağı olur. Bu sadece gitmeme tavrı değil. Bir mesajın devinim oluşturması için eninde sonunda yapmamız gerekenler vardır.”

Donald Trump’dan ise cevap gecikmedi: Şampiyon bir takım için Beyaz Saray’ı ziyaret etmek büyük onurdur. Görünüşe bakılırsa Stephen Curry tereddüt ediyor. Davet geri çekilmiştir”

NBA’nin bir başka yıldız ismi Lebron James ise ezeli rakibine destek çıkarak şu tweeti attı: Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti. Yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray’ı ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu
 Lebron James ile ilgili görsel sonucu

Son olarak Chicago Bulls’u n oyuncusu Robin Lopez ise şu ifadeleri kullandı: “Sorun yok. Birkaç ay içinde Donald Trump’ın kendisi de Beyaz Saray’ı ziyaret edemeyecek”Robin Lopez ile ilgili görsel sonucu

Bakalım gerilim daha ne kadar sürecek?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.