banner913
banner932
banner1012

Rusya’da muhalif lidere ceza

banner1020

Rusya'da yolsuzlukları protesto çağrısı yapan muhalif lider Aleksey Navalnıy, başkent Moskova'da gözaltına alındıktan sonra bugün yargıç karşısına çıktı.

banner974
Rusya’da muhalif lidere ceza

banner971

Navalnıy, "izinsiz gösteri düzenleme" nedeniyle suçlu bulundu ve 20 bin ruble (bin 260 TL) para cezasına çarptırıldı. Navalnıy duruşmada Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile ilgili yolsuzluk iddialarını yineledi ve Medvedev’in yargılanması gerektiğini söyledi. Duruşma salonundan kendi fotoğrafını çeken ve Twitter’da paylaşan Navalnıy, “Bizim de onları dava edeceğimiz zaman gelecek. Ve o zaman adil olacak” dedi. Navalnıy, Medvedev’e atfen, “Onun yolsuzluk faaliyetleri Rusya’nın 99 kentinde insanların sokağa dökülmesine neden oldu” dedi. Rus muhalif lider Pazar günü Moskova’da, gösterilere giderken bir metro durağı yakınında polis tarafından gözaltına alınmıştı. Muhalif liderin polis aracına bindirilmesi sırasında protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı. Ülke genelinde son 5 yılın en büyük protestolarına binlerce kişi katılmış, en az 500 gösterici gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu gençler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.