banner913
banner932
banner1012

Londra'da Roma dönemine ait mezar bulundu

banner1020

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki inşaat alanında yapılan kazı çalışmaları sırasında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen lahit bulundu.

banner974
Londra'da Roma dönemine ait mezar bulundu

banner971

Londra'nın merkezindeki Borough Pazarı yakınında bulunan bin 600 yıllık mezarın dönemin soylu ve zengin bir ailesinin üyesine ait olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz uzmanlar, yerin birkaç metre altında olan mezarın, 18. yüzyılda hırsızlar tarafından yağmalandığını belirterek lahdin kapağının yana kaydırılmış ve üstü açık halde bulunduğunu aktardı.

Konut inşaası çerçevesinde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan mezar, incelenmek üzere Londra Müzesinin arşivine kaldırıldı.

Müze yetkilileri, arkeologlar için değeri çok yüksek olduğu belirtilen lahdin içinden çıkan kemikleri ve toprağı inceleyerek döneme ilişkin bilgiler edinmek üzere çalışmalar yapacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.