banner913
banner932
banner1012

Karısını bulamazsa ölecek

banner1020

Suriyedeki iç savaş nedeniyle 1,5 yıl önce Konyadaki ağabeyi Hasaneyn Şeyh İbrahimin yanına karısı Sevsen Elvande (20) ve 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte gelen Hüseyin Şeyh İbrahim (32) ile eşinin maddi imkansızlıklar yüzünden sık...

banner974
Karısını bulamazsa ölecek

banner971

Suriyedeki iç savaş nedeniyle 1,5 yıl önce Konyadaki ağabeyi Hasaneyn Şeyh İbrahimin yanına karısı Sevsen Elvande (20) ve 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte gelen Hüseyin Şeyh İbrahim (32) ile eşinin maddi imkansızlıklar yüzünden sık sık tartıştıkları öğrenildi. Çiftin aralarında yaşanan tartışmanın son olarak kavgaya dönüşmesi üzerine genç kadın evini terk etti. Suriyeli adamın eşinin bulunması için polise başvurması ise, çiftin yasa dışı yollarla Türkiyeye giriş yapmalarına takıldı ve başvuru yanıtsız kaldı.

YAŞADIĞI KÖY IŞİD KONTROLÜNDE

9 ay boyunca eşinden herhangi bir haber alamayan Suriyeli Hüseyin Şeyh İbrahim, çareyi ülkesine dönmekte buldu. Eşini arama çalışmalarını Halepin Munbij köyünde sürdüren Suriyeli genç adam hakkında, burada kayınbiraderi ve aynı zamanda dayısının oğlu tarafından terör örgütü IŞİDe kız kardeşim kocası tarafından kaçırıldı ve öldürüldü şikayetinde bulunuldu. Bunun üzerine bölgedeki hakimiyetini sürdüren IŞİD, Suriyeli adamı rehin aldı ve kayıp olan karısı Sevsen Elvandenin kısa sürede bulunmaması halinde kısasa kısas yapılacağını ve genç adamı infaz edeceklerini açıkladı.

Kardeşinin katil olmadığını çaresizce anlatmaya çalışan Hasaneyn Şeyh İbrahim, Türkiyeden Suriyeye oradan da IŞİDe uzanan süreci şu sözlerle anlattı:

YA EŞİNİ BULACAKSIN YA DA...

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Paging.create(2, 1);

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.