banner913
banner932
banner1012

Germanwings pilotu yoğun psikolojik sorunlar yaşamış

banner1020

Alman Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Lubitzin Federal Havacılık Dairesinde bulunan dosyasında yoğun psikolojik sorunlar yaşadığı yer alıyor. Habere göre, Andreas Lubitz 6 yıl önce pilot eğitimini ağır depresif atak nedeniyle...

banner974
Germanwings pilotu yoğun psikolojik sorunlar yaşamış

banner971

Alman Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Lubitzin Federal Havacılık Dairesinde bulunan dosyasında yoğun psikolojik sorunlar yaşadığı yer alıyor. Habere göre, Andreas Lubitz 6 yıl önce pilot eğitimini ağır depresif atak nedeniyle yarıda kesti ve psikolojik tedavi gördü.

Andreas Lubitz, ABDnin Arizona eyaletinde Lufthansa Uçuş Okulunda öğrenimi sırasında ilk etapta uçamaz diye sınıflandırıldı. Tedavisinin ardından daha sonra eğitimini tamamladı.

Lubitzin yaşadığı bu durum dosyasına işlendi. Lubitzin psikolojik sorunları Federal Havacılık Dairesinde bulunan dosyasında, özel ve düzenli tıbbi muayeneden geçmesi gerektiğini belirten SIC koduyla yer aldı. SIC kodu Andreas Lubitzin pilotluk lisansına da işlendi.

İddiaya göre Andreas Lubitz, kazadan bir hafta önce Salı günü özel ve düzenli tıbbi muayeneden SIS geçti.

Federal Havacılık Dairesinin bugün (Cuma) Lubitzin dosyasını bir psikoloğun incelemesine açacağını yazan Bild, SIC kodunun ruhsal rahatsızlığın kanıtı olduğunu iddia etti. Lufthansa  Aeromedical Center,  Lubitzin 2009 yılında şiddetli depresif atak tanısı konduğunu Federal Havacılık Dairesinin talebi üzerine kuruma bildirdi.

Lufthansa yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında genç pilotun eğitimine 22 yaşında ara verdiğini açıklamış ancak bunun nedenini açıklamaya yetkileri olmadığını söylemişti.

Lubitz, 2013 yılından bu yana Germanwings Havayollarında yardımcı  pilot olarak görev yapıyordu.

EVDEKİ ARAMADA ÇOK ÖNEMLİ BİR İPUCU ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada Alman polisi tarafından, pilot Andreas Lubitzin, Frankfurt kentinin kuzeybatısında bulunan Montabaur kasabasındaki evinde yapılan aramalarda önemli bir ipucu bulunduğu açıklandı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve çeşitli eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate değer bir ipucu bulunduğu açıklandı. Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk. Şu anda ne olduğunu açıklayamayız ancak olaya dair dikkate değer bir ipucu olabilir dedi. Niesczery, aramalar kapsamında bulunan ipucunun herhangi bir intihar not olmadığını da ifade etti.

KOKPİTTE EN AZ İKİ MÜRETTEBAT DÜZENLEMESİ


Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.