banner913
banner932
banner1012

DEAŞ, hardal gazıyla saldırdı

banner1020

Beş ABD ve Avustralyalı askeri danışmanın bulunduğu bir Iraklı askeri birlik, Musul'da DEAŞ'ın hardal gazı saldırısına hedef oldu. Olayda 25 asker yaralandı.

banner974
DEAŞ,  hardal  gazıyla saldırdı

banner971

Amerikan CBS News'dan David Martin'in haberine göre, yaralananlar arasında danışmanlar bulunmuyor.

Irak ordusundan Tuğgeneral Yahya Resul Zubaidi, pazar günü gerçekleşen olayda 6 askerin nefes almaz zorluğu şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını bildirmişti.

ASKERİ PERSONELE GAZ MASKESİ DAĞITILDI

Olay, Irak ordusunun son günlerde maruz kaldığı ikinci kimyasal saldırı. Olaydan bir gün önce Irak ordusu, DEAŞ'ın Musul'un el Abar bölgesinde kimyasal silah kullandığını açıklamıştı. Adını açıklamayan bir yetkili, DEAŞ'ın o saldırıda klor gazı kullandığını ifade etmişti.

Iraklı askeri yetkililer, kimyasal saldırılara önlem olarak askeri personele gaz maskeleri ve özel ekipmanların dağıtıldığını kaydetti.

ABD'nin desteklediği Irak ordusu, Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelesini sürdürüyor. Kentin batısının yarısının kontrolü yetkililerde. Musul'un doğusu, DEAŞ'tan Ocak ayında temizlenmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.