banner913
banner932
banner1012

Çin Doğu Türkistan'a uygarlık götürüyormuş!

banner1020

Çin, son birkaç yılda binlerce Uyguru katlettiği Doğu Türkistan'a uygarlık götürdüğünü iddia ediyor.

banner974
Çin Doğu Türkistan'a uygarlık götürüyormuş!

banner971

 

Çin Komünist Partisinin aylık yayın organı Qiushinin son satısında bir makale yazan askeri üst düzey yöneticilerden Miao Wenjiang, Uygur bölgesinde uygarlık olmadığını savunarak Çinin tek hedefinin burayı uygarlaştırmak olduğunu savundu.

Kendisinin de bölgeyi çok sevdiğini ve imarı için büyük çabalar gösterdiğini savunan Çinli komutan, ülkesinin tüm etnik halklara karşı aynı seviyede olduğunu öne sürdü. Wenjiang, Çindeki uluslar devlet için birer nar tanesi gibidir ve Uygurlar da bundan farklı değil ifadelerini kullandı.

Makalesinde Doğu Türkistana sağlık, ulaşım, bilim, kültür ve hukuk götürdüklerini, bölgenin kalkınmasına ciddi katkılarda bulunduklarını iddia eden Wenjiang, radikal ve terörist olarak nitelendirdiği bazı silahlı grupların ise bu yatırımları engellemeye çalıştığını öne sürdü.
Bölgede hala doktor sıkıntısı çekildiğini belirten Çinli komutan, çocuk sağlığı konusunda gelişme kaydedilmesi için bu konuda yatırımlara ihtiyaç olduğunu yazdı.

Doğu Türkistanda kamu kurumlarında çalışanların ve öğrencilerin oruç tutması ve kamusal alanda kadınların başörtü takması yasak. Bu yasaklara karşı sürekli eylemler düzenleyen Uygur Türklerine Çin işgal güçleri sert müdahalede bulunuyor. Son yıllarda bölgede ölenlerin sayısı 1000lerle ifade ediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.