banner913
banner932
banner1012

ABD'den Yemen'de El-Kaide operasyonu

banner1020

Yemen'in El-Beyda ilinde ABD'ye ait hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırıda aralarında terör örgütü El-Kaide komutanlarının da olduğu 40 kişi öldürüldü.

banner974
ABD'den Yemen'de El-Kaide operasyonu

banner971

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Amerikan savaş uçaklarının  Kayfe'ye düzenlediği hava saldırısının ardından paraşütçü komando birlikleri  bölgeye indi. Askerlerin, El-Kaide komutanlarından ABDurrauf ez-Zeheb'in evine  baskın düzenlediği operasyonda, bölgede uzun saatler şiddetli çatışma seslerinin  duyulduğu aktarıldı.

ÖLENLER ARASINDA ÖRGÜT KOMUTANLARI DA VAR

Söz konusu operasyonda, aralarında Zeheb ile kardeşi Sultan'ın yanı  sıra örgüt komutanlarından olduğu belirtilen Seyfinnems el-Cufi'nin de yer aldığı  6'sı kadın, 3'ü çocuk 40 kişinin öldüğü kaydedildi.

Operasyonun düzenlendiği bölge yakınlarında yerleşim alanlarının  olduğu ifade edilirken, Amerikan savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda,  El-Kaide militanlarına ait olduğu söylenen bir okul ile hapishanenin de hedef  alındığı belirtildi.

Bölge sakinleri, Amerikan savaş uçaklarının, El-Beyda ilinin  çevresinde yer alan Es-Sevadiye, Radman, Nu'man ve Natı ilçelerini dün geceden bu  yana yoğun şekilde bombaladığını kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.