banner913
banner932
banner1012

ABD'den 'Birleşik Kıbrıs' çağrısı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum kesimi lideri Anastasiadis ile telefonda görüştü. Pence görüşmede 'Birleşik Kıbrıs' çağrısı yaptı

banner974
ABD'den 'Birleşik Kıbrıs' çağrısı

banner971

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yardımcısı Mike Pence, İsviçre'de devam eden Kıbrıs görüşmeleri sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'i telefonla aradı. 

Pence liderle yaptığı görüşmesinde Kıbrıs için birlik çağrısında bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Pence,  Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile de telefonda görüşerek, İsviçre'de devam eden Kıbrıs müzakerelerinden olumlu netice çıkması yönündeki ümitlerini paylaştı.

Beyaz Saray, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada  İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansının önemi konusunda Pence ile Mogherini'nin hem fikir oldukları belirtildi.

Açıklamada "Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderlerin, tüm Kıbrıs halkının yararına olacak iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon olarak Kıbrıs'ı yeniden birleştiren bir anlaşma üzerinde mutabakata varacakları umut ediliyor" ifadesi yer aldı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.