banner913
banner932
banner1012

24 yıllık embriyo ile bebek sahibi oldu

banner1020

ABD'de tüp bebek tedaisinde bir ilk gerçekleşti. 25 yaşında bir kadın, tam 24 yıl önce dondurulmuş bir embryo kullanılarak bebek sahibi oldu.

banner974
24 yıllık embriyo ile bebek sahibi oldu

banner971

Amerika Birleşik Devletleri'nde 25 yaşındaki genç kadın, 24 yıl önce dondurulmuş embryo ile bebek sahibi oldu. Tennessee'li Gibson çifti, bebek sahibi olmak için bağışçılardan alınan dondurulmuş embryoların kullanıldığı bir tesiste tedavi gördü.

Doktorların kullandıkları embryo ise tam 24 yıl önce dondurulmuştu. Başarılı bir tedaviyle bebek sahibi olan çift, çocuklarına Emma adını verdi. Minik Emma'nın babası, "24 yıldır donmuş olduğunu düşünürseniz sağlığı muhteşem" dedi.

Anne Tina Gibson ise "Kızım 24 yıl önce doğmuş olsaydı arkadaş olabilirdik" şeklinde konuştu.

Uzmanlar dondurulmuş embryoların donuk kalma süresinin, tüp bebek tedavisinin başarısını etkilemediğini belirtiyor.

ABD'de dondurulmuş halde bir milyondan fazla embryo olduğu sanılıyor. Ülkede, çocuk sahibi olamayan çiftlerin tedavisinde son çare olarak başka çiftlerin embryoları kullanılabiliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.