banner913
banner932
banner1032

DEVLETTEN DEVLETE


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 15 Mart 2017, 11:35

KKTC Dışişleri Bakanı Sn. Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamalarına bu yazıda yer veriyorum. Bunlar önemli açıklamalar ve iyi değerlendirilmesi gerekir. Sn. Ertuğruloğlu, müzakere sürecinin  yaşadığı sıkıntının sadece Enosis kararı olmadığını, asıl ve daha vahim olanın “azınlık-çoğunluk açıklaması” olduğunu belirterek, mevcut müzakere sürecinde Kıbrıs Türk halkının  ancak azınlık haklarını elde edebileceğini, bu yüzden bundan sonra müzakereler devam edecekse bunun “devletten devlete zemininde” yapılmasının şart olduğunu vurguladı. 

“Kıbrıs Türk halkını azınlık gören Rumlarla mevcut müzakere sürecinde neyin müzakeresini yapacağız?” diyen Sn. Ertuğruloğlu, Kıbrıs’ta bir çözüm ve anlaşma olması için KKTC’nin kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Diyalog TV’nin ‘Odak Noktası’ programına katılan KKTC Dışişleri Bakanı Sn. Ertuğruloğlu, “Bundan sonra müzakere yapılacaksa devletten devlete müzakere yapılmalı. Benim kişisel görüşüm bu. KKTC bizim devletimizdir. KKTC çözümün alternatifi değildir. Kıbrıs’ta bir çözüm ve anlaşma için KKTC’nin kabul edilmesi gerekir. Rumların bizimle siyasi eşitlik temelinde bir çözüm bulma amacı yok. “ Çözüm olmazsa KKTC yoluna devam eder” sözü de doğru değil. Çözüm olması, anlaşma olması için KKTC’nin kabul edilmesi gerekir. Ortaklığa KKTC olarak gireceğim politikasını öne sürmek gerekir.” dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı Sn. Ertuğruloğlu ayrıca “Bu sorun sadece Kıbrıslıların sorunu değil ve zaten bu ifade de yanlış. ‘Kıbrıslılar’ ne demek?... Burada ‘Kıbrıslı’ diye bir millet yok. Türkler ve Rumlar var, azınlıklar var. Kıbrıs Almanya değil. Bize benzetilmesi de doğru değil.” görüşünü dile getirdi.

 EİDE’DEN İNCİLER

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı  Sn. Eide, “ Evetçi tarafın kaygısı artarken, hayırcılar da her geçen gün güçleniyor. Bilerek ya da bilmeyerek işbirliği yapıyorlar.” dedi. İşte size Sn. Eide’nin “Kıbrıs Sorunu”nu hiçbir zaman anlamadığını gösteren bir örnek. Evetçiler ile hayırcıların işbirliği yaptığı görülmemiştir. Böyle bir işbirliği hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. İki liderin de kendisine müzakerelere devam etmek istediğini söylediğini hatırlatan Sn. Eide, “Tangonun devam edebilmesi için iki taraf gerekiyor. Karşılıklı anlayış şart. Bir taraf adım atarken, diğer tarafın da adımı lazım.” dedi. İlahi Eide Bey... Bu tango falan değil. Rumlar ve destekçileri Kıbrıs Türk halkına “sirto” oynatmak istiyor... Bu açıkça ortada görünen gerçek...

KKTC halkının birlik olması son derece önemli. Birlik olmayı başarabilirsek, sonunda KKTC halkının istediği hedeflere varabileceğiz. Halk gözlerini iyice açmalı ve KKTC’yi etüd etmeli. Bu halk nerelerden nerelere geldi.Türkiye’nin büyük desteğini unutmayalım. Bunları defalarca vurgulamak çok önemli...  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.