banner913
banner932
banner1012

Yaz yağmurları çiftçiyi perişan ediyor

banner1020

banner974
Yaz yağmurları çiftçiyi perişan ediyor

banner971

 

Ayaklı Gazete’ye ulaşan Mesarya bölgesinden bazı çiftçilerimiz, ülkemizde Mayıs ayının son günleri ve Haziran ayı başında yağan etkili yağmurların kendilerine büyük zararlar verdiğini ifade ederek dün de yağan yağmurlarla zararlarının ikiye katlandığını ifade ederek, isyanlarını dile getirdiler.

Yağmur yağmasını her zaman istediklerini ancak zamansız yağan yağmurların her zaman için zarara yol açtığını belirten çiftçi vatandaşlarımız “Son yağan yağmurlardan dolay gerek tarlalardaki balyalarımız, gerekse üreticilerin birçok ürünü çok zarar gördü. Özellikle sulu tarımla uğraşan üreticilerin doludan dolayı zararları büyük, dolu olmayan yerlerde ise aşırı yağmurlardan dolayı su baskınları nedeniyle ürettikleri ürünler tarlalarda kaldı” dediler.

Bazı çiftçilerin kurak geçen kış aylarında az da olsa topladıkları ve harmanlarına döktükleri arpa veya buğdaylarının da yağan yağmurlardan dolayı bozulduğunu söyleyen vatandaşlarımız, çiftçinin ve hayvancının bu yıl zor günler yaşayacağını sözlerine eklediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.