banner913
banner932
banner1012

Karpuz kavun üreticisi dertli

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı üreticiler, ülkemizde sulu tarımın gün geçtikçe zorlaştığını ve özellikle yaz sebze meyve üretiminin büyük sıkıntı yarattığını dile getirerek, bizlere yaşadıkları sıkıntıları aktardılar.

banner974
Karpuz kavun üreticisi dertli

banner971

Üreticilerimiz, özellikle yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden olan karpuz ve kavunun üretiminin her geçen yıl biraz daha zorlaştığını ancak hem rekolte hem de fiyat yönünden bu zorluğa değecek değere ulaşamadıklarını dile getirdiler.
Karpuzun oldukça fazla suya ihtiyaç duyan bir meyve olduğuna dikkat çeken üreticilerimiz, ancak son yıllarda kuraklık nedeniyle yer altı sularının çok azaldığını bu nedenle de sulamak için başka yerlerden su satın almak durumunda kaldıklarını ve bu nedenle de masrafın ikiye katlandığını kaydettiler. Masraflarının ikiye katlanmasına karşın ürünlerini satmakta zorlandıklarını ve çok düşük fiyatlarla ürünlerini satmak zorunda kaldıklarını ifade eden üreticilerimiz, ülkede hal yasasının bir an önce uygulamaya geçilmesi gerektiğini sözlerine eklediler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.