banner913
banner932
banner1012

Baysan gururlandırdı

banner1020

Kıbrıslı Türk atlet Okan Baysan, Olimpiyat rekortmeni Mo Farah'ın birincilikle bitirdiği Great North Run’da koşarak, Kıbrıslı Türkler'i gururlandırdı

banner974
Baysan gururlandırdı

banner971

İngiltere’nin Newcastle kentinde her yıl gerçekleştirilen Great North Run’da Kıbrıslı Türk atlet Okan Baysan, KKTC adına koşuya katılarak Kıbrıslı Türkleri bir kez daha gururlandırdı.

Her yıl Eylül ayında Birleşik Krallık'ın Newcastle kentinde gerçekleşen 21 kilometrelik yarı maraton, 1981 yılından beri düzenleniyor. Bu yıl Simplyhealth ana sponsorluğunda başarılı bir organizasyona imza atıldı.

Newcastle şehir merkezinden başlayıp, Kuzey Doğu kıyısındaki South Shields kentinde sona eren bu yıl ki Great North Run 2017 koşusuna yaklaşık 57.000 kişi katıldı. 130’dan fazla ülkeden atletlerin katıldığı koşuda, KKTC de temsil edildi.

Yarışla ilgili açıklamalarda bulunan Kıbrıslı Türk atlet Okan Baysan şunları söyledi:

“Organizatörlerin daveti üzerine katıldığım bu koşuda, Kuzey Kıbrıs’ın da uluslararası bir etkinlikte yer alıp dünya ile buluşmasına katkıda bulunmuş olmaktan gurur ve şeref duydum.

2:00:57 gibi bir süre ile ilk %23 içinde yarışı bitirdim. İki gün boyunca ülkemiz hakkında farkındalık yaratırken, kendi kültürümüzü ve Kıbrıslı Türk kimliğini de Dünya ülkeleri ailesine katmaktan büyük keyif aldım. Yarışı, altın madalya sahibi Olimpiyat rekortmeni Sir Mo Farah 1:00:06 derecesiyle birincilikle bitirdi. Kendisi ile aynı yarışta olabilmekte ayrı bir önem taşımaktadır. İlk kez Kuzey Kıbrıs’ın temsil edildiği bu koşu, 130’dan fazla ülkenin sporcularının katılımı ile çok renkli bir atmosfer yaratmıştır.

Ayrıca, tüm yarışlarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcimiz Zehra Başaran’a ve halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.