banner913
banner932
banner1012

IŞİD için gönüllü doktorluk yapıyorlar

banner1020

Pazar günleri yayınlanan Observer baskısında haberi manşete taşıyan gazete, öğrencilerin ailelerinin cumartesi günü Türkiye - Suriye sınırına giderek çocuklarını geri getirmeye çalıştıklarını yazdı....

banner974
IŞİD için gönüllü doktorluk yapıyorlar

banner971

Pazar günleri yayınlanan Observer baskısında haberi manşete taşıyan gazete, öğrencilerin ailelerinin cumartesi günü Türkiye - Suriye sınırına giderek çocuklarını geri getirmeye çalıştıklarını yazdı.

Habere göre, dört kadın ve beş erkekten oluşan grup, geçtiğimiz hafta Suriye sınırına geçti. Ailelerle görüşen CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Aileler çocuklarının aldatıldığı ve beyinlerinin yıkandığını düşünüyorlar diye konuştu.

İngiltere İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, doktorların savaşmadıklarını kanıtladıkları sürece İngiltereye döndüklerinde herhangi bir tutuklama ile karşı karşıya kalmayacaklarını söyledi.

Ediboğlunun açıklamalarını aktaran Guardian şunları yazdı: 20li yaşlardaki gençler Sudan kökenli. Tümü İngiltere doğup büyümüş. Ancak eğitim almaları için Sudana gönderilmiş. 12 Martta Sudandan İstanbula gelmişler, ertesi gün otobüsle sınıra gelmişler ve bütün bunları ailelerinden gizli yapmışlar.

Kimlikleri Lena Maumoon Abdulqadir Nada Sami Kader, Rowan Kamal Zine El Abidine, Tasneem Suleyman Huseyin, Ismail Hamadoun, Tamer Ahmed Ebu Sebah, Mohamed Osama Badri Mohammed, Hisham Mohammed Fadlallah ve Sami Ahmed Kadir olarak açıklanan öğrencilerin aileleri Türkiyeye giderek çocuklarını geri götürmeye çalışıyor.

İlgili Haber O kızların aileleri İngiltereden Erdoğanla görüşmeye geliyor

Ailelerle telefonda görüşen Ediboğlu, Guardiana Lena Abdulqadirin kardeşine gönderdiği mesajında Yaralı Suriyelilere yardım etmek istediğini yazdığını aktararak hem kendisinin hem de ailelerin gençlerin muhtemelen IŞİD kontrolündeki hastanelerde doktor olarak çalıştıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Ediboğlu, gençlerin telefonlarını izleyerek nerede bulunduklarını tespit etmenin çok zor olmamasına karşın Türkiyedeki istihbarat servisinin bu konuda çok yavaş hareket ettiğini savunarak, hükümettten yeterli desteği görmediklerini ancak kendisinin gençleri aramaya devam edeceğini söyledi.

Gazete, Türkiyenin bugüne kadar IŞİDe katılmak için sınırı geçmeye çalışan 1500 Avrupa vatandaşını sınır dışı ettiğini aktardı. Guardian ayrıca, İngiltere Dışişleri Bakanlığının konu hakkında bilgisi olduklarını ve konuyla ilgilendiklerini ekledi.

DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.