banner913
banner932
banner1012

Türkiye’nin suçluları KKTC’de saklanıyor

banner1020

Ülkemizde sahte kimlikle ve üzerinde uyuşturucuyla yakalanarak hapse mahkum olan ve dün şartlı tahliye olmak için bekleyen Hakan Erkoç, İstanbul’da geçen yıl kasten adam öldürme suçundan hakkında yakalama emri olduğu için yeniden cezaevine gitti

banner974
Türkiye’nin suçluları KKTC’de saklanıyor

banner971

Evrim KAMALI

İstanbul’da cinayet suçundan aranan ve Şubat 2017 tarihinde Haspolat’ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalandıktan sonra ülkeye sahte kimlikle girdiği tespit edilen Hakan Erkoç dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.Üzerinde 6 adet uyuşturucu hap bulundurma suçundan yargılanarak hapse mahkûm edilen zanlı Erkoç dün şartlı tahliye olacağı ancak Türkiye’de işlenen cinayetten dolayı aranan şahıs olduğu belirtilerek iade işlemleri için cezaevine gönderilmesi talep edildi.

Talebi mahkemeye aktaran polis, İstanbul’da 18 Aralık 2016 tarihinde Bağcılar bölgesinde kasten adam öldürme suçundan Bakırköy 6.Sulh ve Ceza Mahkemesi’nin zanlı hakkında yakalama emri olduğunu ifade etti. Polis, TC İçişleri Bakanlığı’nın KKTC yetkili makamları ile temasa geçerek zanlının iadesini talep ettiğini belirtti. Zanlının KKTC’de uyuşturucu hap ithal ve tasarrufu suçu işlediğini, bu suçtan dolayı hüküm giydiğini belirten polis, zanlının bugün (dün) şartlı tahliye olacağını ancak hakkında iade talebi olduğunu ifade etti.Polis, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlının 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, zanlı için diplomatik kanalların iade talebinde bulunduğunu belirterek, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlının 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Türkiye’de cinayet suçundan aranan zanlı 9 Ocak 2017 tarihinde sahte kimlik ile KKTC’ye giriş yapmış, 2 Şubat tarihinde ise uyuşturucu operasyonunda yakalanmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.