banner913
banner932
banner1012

Cinsel suçlar çığ gibi büyüyor

banner1020

Güvercinlik’te iki yıl önce 50 yaşındaki banka şube müdürü T.Ey’e cinsel tecavüzde bulundukları iddiası ile yargılanan sanık Ömer Çalıcıoğlu ile eşi Rahme Çalıcıoğlu toplam 20 yıl hapse mahkum edildiler Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, Mahkeme istatistiklerinde son 10 yılda cinsel tecavüz ve diğer cinsel suç olarak nitelendirilen ve Ağır Ceza Mahkemelerinde neticelendirilen toplam 131 davanın neticelendirildiğini belirterek bu olayların büyümekte olduğunu kaydetti

banner974
Cinsel suçlar çığ gibi büyüyor

banner971

Güvercinlik’te bulunan eski kilise bölgesinde 20 Haziran 2015 tarihinde, baş harfleri T.E olan 50 yaşındaki banka şube müdürünün ellerini bağlayıp yere yatırdıktan sonra anüsüne pense sokmak suretiyle cinsel tecavüzde bulundukları iddiası ile yargılanan sanık Ömer Çalıcıoğlu ile eşi Rahme Çalıcıoğlu hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. 6 Ocak 2017 tarihinde “Cinsel tecavüz”, “Ciddi darp”, “Kasti hasar”, “Tecavüzi alet taşıma”, “İnsan kaçırma”, “Şiddet tehdidi”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” olmak üzere 8 davadan itham edilen Çalıcıoğlu çifti ithamları kabul etmeyerek duruşma yoluna gitmişti. 3 ay süren duruşma sonunda sanık Ömer Çalıcıoğlu “Cinsel tecavüz” davasından suçlu bulunarak 12 yıl, sanık Rahme Çalıcıoğlu ise “Cinsel tecavüz” davasından suçlu bulunarak 8 yıl, “Vahim zarar” davasından 3’er yıl, “Ciddi darp” davasından 1’er yıl, “Tecavüzi alet taşıma” davasından 3’er ay ve “Adam kaçırma” davasından ise 7’şer yıl hapis cezasına çarptırılırken, “Kanusuz tabanca taşıma” ve “Kanunsuz tabanca tasarrufu” davalarından ise beraat ettiler. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti sanıkların tüm cezalarını birlikte çekmesine emir verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Sanık Rahme Çalıcıoğlu, 20 Haziran 2015 tarihinde müşteki T.E’yi telefoniye arayarak Güvercinlik yol kavşağına gelmesini sağlayıp bilahare müştekinin yönlendirmesi sonucu Mağusa-Güvercinlik anayolunun batı kısmında bulunan eski kilise bölgesine gitmişlerdi. Müşteki T.E ile sanık Rahme Çalıcıoğlu eski kilise bölgesine gittikleri zaman sanık Rahme Çalıcıoğlu’nun kullanımındaki aracın bagajında gizlenen sanık Ömer Çalıcıoğlu bagajdan çıkarak elindeki tahta sopayı müşteki T.E’ye doğrultup ellerini halatla bağladıktan sonra yere yatırıp T.E’nin giymekte olduğu pantolonu yırtıp çıkarttıktan sonra T.E’nin anüsüne pense sapını sokmak suretiyle cinsel tecavüzde bulunmuştular. Sanık Ömer Çalıcıoğlu, konu suçları işlerken sanık Rahme Çalıcıoğlu ise cep telefonuna yaşananları kaydetmiş ve sanık Ömer Çalıcıoğlu da T.E’nin polise gitmesine mani olmak gayesiyle T.E’ye hitaben “Polise gidersen bu görüntüleri internette yayınlayacağım” demek suretiyle onuruna zarar getirmek tehdidiyle şiddet tehdidinde bulunmuştu.

10 YILDA 131 CİNSEL SUÇ DAVASI NETİCELENDİ...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, mahkeme istatistiklerine bakıldığı zaman cinsel tecavüz suçlarının yaygınlaşmış olduğunu ve bu tür suçlarda gözle görülür bir artış olduğunun açık olduğunu belirtti. Mahkeme istatistiklerinde son 10 yılda cinsel tecavüz ve diğer cinsel suç olarak nitelendirilen ve Ağır Ceza Mahkemelerinde neticelendirilen toplam 131 davaya değinen Esendağlı, 2006 yılında 9, 2007 yılında 5, 2008 yılında 12, 2009 yılında 5, 2010 yılında 3, 2011 yılında 11, 2012 yılında 14, 2013 yılında 7, 2014 yılında 15, 2015 yılında 21 ve 2016 yılında ise 29 davanın rapor edildiğini açıkladı.  Esendağlı, yaptıkları tüm bu tespitlerden sonra yaygınlaşma ve artış meyili gösteren ve çok ciddi ve vahim olup toplum bireylerinde ciddi kaygı yaratan cinsel tecavüz suçlarının meselenin vehametiyle orantılı ciddi ve caydırıcı şekilde ceza ile cezalandırılması gereğinin açık olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.