banner913
banner932
banner1012

Bir kadın cinayeti daha

banner1020

Ülke, 48 saat içinde ikinci kadın cinayeti haberiyle sarsıldı. UKÜ’de 35 yaşındaki Suat Aşır, 37 yaşındaki Gamze Pehlivan'ı bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Lefkoşa’ya kaçan Aşır, iki saat geçmeden polisin başarılı operasyonuyla Küçük Kaymaklı’da yakalandı

banner974
Bir kadın cinayeti daha

banner971

Bahar UYGUR

Ülke, 48 saat içinde ikinci kadın cinayeti haberiyle sarsıldı.

Haspolat’ta bulunan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde 35 yaşındaki Suat Aşır, 37 yaşındaki Gamze Pehlivan'ı  dün bıçaklayarak öldürdü.

Saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından Lefkoşa’ya kaçan Suat Aşır, iki saat sonra polisin başarılı operasyonu sonucunda Küçük Kaymaklı bölgesinde yakalandı.

Mağusa’da önceki gün işlenen kadın cinayetinin şoku atlatılmadan bir cinayet haberi de Haspolat bölgesindeki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nden geldi.

Elde edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Türkiye’de yaşayan ve aslen İzmirli olan 37 yaşındaki Gamze Pehlivan, imam nikahlı eşi olan Ankaralı Suat Aşır’ın başka bir kadınla resmi nikahlı olduğunu öğrendi. Pehlivan bunun üzerine Aşır ile birlikte kaldıkları Eskişehir’de tartışmalı günler geçirmeye başladı.

Tartışmadan bunalan Gamze Pehlivan, 16 Nisan Pazar sabahı Türkiye’den kaçıp bir kız arkadaşıyla KKTC’ye geldi. Gamze Pehlivan’ın Kıbrıs’a kaçtığını öğrenen Suat Aşır ise aynı günün akşamı Pehlivan’ı bulmak için adaya geldi.

Gamze Pehlivan ise Kıbrıs’a geldiği arkadaşıyla dün bir iş için UKÜ’ye gitti.

Pazar gününden beri Kıbrıs’ta Pehlivan’ı arayan Suat Aşır ise imam nikahlı eşinin izini buldu ve o da UKÜ’ye geldi.

Gamze Pehlivan’ı görür görmez kavgaya başlayan Suat Aşır, tasarrufunda bulundurduğu bıçağı bir anda Pehlivan’a saplama başladı. Herkesin içerisinde yaşanan kan donduran olayda Aşır, Gamze Pehlivan’ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Kadın kanlar içerisinde yere yığıldı ancak Aşır bununla yetinmeyip yanında getirdiği içi benzin dolu şişeyi Pehlivan’ın üzerine dökerek yakmaya çalıştı. Bölgede bulunanların müdahalesi sonucu bunu gerçekleştiremeyen katil, müdahale edenlere de bıçak çekti.

Aşır, daha sonra yerde kanlar içinde yatan Gamze Pehivan’ı tekrar bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Pehlivan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Suat Aşır ise olay yerinden koşarak Haspolat çemberine kaçtı. Aşır, park halinde bulunan Rapa LTD isimli araca bindi ve elindeki bıçağı şoförün boğazına doğru tutup, kendisini götürmesini istedi. Aracı süren şoför, K. Kaymaklı bölgesindeki Rapa LTD’e gelince zanlı araçtan indi ve indiği esnada arabada bulduğu bir tişörtü alıp giydi ve Küçük Kaymaklı bölgesine doğru koşarak kaçtı.

Rapa LTD yetkilileri polisi arayarak durumu bildirdi. İncelenen kamera görüntüleri sayesinde zanlının eşkâli tespit edildi.

Olayın ardından alarma geçen polis ekipleri Aşır’ı önce Çangar Motors arkasında bir bölgede tespit etti. Polisleri görünce Yarim Ltd arkasına doğru koşan katil, burada başarılı bir operasyonla yakalandı.

Aşır’ın cinayette kullandığı bıçağı da Akdeniz Karpaz Üniversitesi önüne savurttuğu polis tarafından tespit edildi.

Suat Aşır’ın bugün mahkemeye çıkarılması beklenirken, cinayete kurban giden Pehlivan’ın hamile olduğu iddia edildi. Pehlivan’ın hamile olup olmadığı bugün yapılacak otopsi ile netleşecek.

Bu arada UKÜ Rektörlüğü olay sonrası açıklama yaparak söz konusu iki kişinin de üniversiteyle bağlantısı olmadığını bildirdi.

POLİSİN BAŞARISI

Öte yandan katil zanlısının çok kısa bir sürede yakalanması, polisin başarısı olarak nitelendirildi.

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen’in talimatıyla cinayetin ardından tüm polis birimleri alarma geçti.

Trafik ekipleri, Cürümleri Önleme Şubesi ve Adlı Şube ekipleri seferber olarak, zanlıyı kısa sürede yakalama başarısı gösterdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.