banner913
banner932
banner1012

“Başkasının tahriğiyle öldürdüm”

banner1020

İmam nikahlı eşi Gamze Pehlivan’ı bıçaklayarak öldüren katil Suat Aşır dün çıkarıldığı mahkemede çok pişman olduğunu kendisini bir kadının karısının kendisini aldattığını söyleyerek, ‘ne biçim erkeksin namusunu temizle’ diyerek tahrik ederek azmettirdiğini söyledi

banner974
“Başkasının tahriğiyle öldürdüm”

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da bir üniversite kampüsünde meydana gelen kan dondurucu cinayet ile ilgili olarak tutuklanan katil Suat Aşır yoğun güvenlik önlemi altında dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Durmuş Aydın olayla ilgili bulguları aktardı. Aydın huzurda bulunan zanlı Suat Aşır’ın 20 Nisan tarihinde saat 14.00 sıralarında Haspolat’ta, meydana gelen taammüden adam öldürme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Aydın zanlının imam nikâhlı eşi olan Gamze Pehlivan’ı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde süs eşyası sattığı sırada kendisini aldattığı gerekçesi ile önceden planlayarak yanına aldığı bıçak ile ciddi şekilde yaraladıktan sonra yerde yatan bedeni üzerine, yine yanında getirmiş olduğu benzini dökerek yaktığını söyledi.

Polis olay yerinde bulunan kişilerin müdahalesi ile oradan kaçan zanlının yol kenarında park halinde bulunan Rapa LTD isimli şirkete ait araca binerek araçta bulunan şoförü elinde bulunan bıçakla tehdit ettiğini ve kendisini Lefkoşa’ya getirmesini sağladığını belirtti. Müfettiş Muavini Durmuş Aydın zanlı Aşır’ın daha sonra araç ile Lefkoşa K. Kaymaklı bölgesinde Şht.Hüseyin Ruso Caddesi üzerine geldiğinde araçtan indiğini ve tasarrufunda bulunan bıçağı indiği yere atarak kaçtığını söyledi.

Polis zanlının eşkâlinin tespit edilmesi üzerine araçtan indiği bölgede devriye gezildiğini ve kısa süre sonra K. Kaymaklı bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Müteveffa Gamze Pehlivan’ın olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldığını belirten polis ancak almış olduğu bıçak darbelerine dayanamayarak yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Polis mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade veren zanlının suçunu kabul ettiğini, otopsinin halen mahkemede şahadet verdiği sırada devam ettiğini belirterek zanlının soruşturma maksatlı ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan katil Suat Aşır çok pişman olduğunu kendisini S.S isimli bir kadının karısının kendisini aldattığını söyleyerek, ne biçim erkeksin namusunu temizle diyerek tahrik ederek azmettirdiğini söyledi. 

Huzurunda verilen şahadet ve yapılan beyanı değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.