banner913
banner932
banner1012

Akçal, 17 Mayıs’ta özgür kalacak

banner1020

Kürtaj davasında 17 haftalık fetüs annesi olan Meliz Akçal’ın 9 ay hapis cezası alması üzerine yapılan cezanın fahiş olduğuna dair istinaf başvurusu Yargıtay Ceza Mahkemesi heyeti tarafından haklı bulundu ve ceza üç aya indirildi

banner974
Akçal, 17 Mayıs’ta özgür kalacak

banner971

Evrim KAMALI

Ülkemizde uzun süre konuşulan ve Kürtaj Davası olarak hafızalarda yerini alan dava ile ilgili ilk istinaf kararı dün açıklandı. 17 haftalık fetüs annesi olan Meliz Akçal’ın 9 ay hapis cezası alması üzerine yapılan cezanın fahiş olduğuna dair istinaf başvurusu dün Yargıtay Ceza Mahkemesi heyeti tarafından haklı bulundu.

Başkan Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ’dan oluşan Yargıtay Ceza Mahkemesi heyeti tarafından dinlenen istinaf başvurusu kararını Üye Gülden Çiftçioğlu açıkladı. Çiftçioğlu incelemiş oldukları istinaf başvurularını iki şekilde değerlendirdiklerini öncelikle sanık aleyhine alt mahkeme tarafından verilen mahkûmiyet kararının hatalı olmadığına bulgu yaptıklarını söyledi. Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu savunma avukatının cezanın fahiş olduğuna dair dosyalamış olduğu istinafı da incelediklerini ve alt mahkemenin sanık aleyhine değerlendirdiği ağırlaştırıcı faktörleri kullandığı kadar lehine olan unsurlara gerektiği kadar değinmediği bulgusuna vardıklarını açıkladı. Çiftçioğlu tüm aktardıkları ışığın da sanık aleyhine verilen 9 ay hapis cezası hükmünün müdahale gerektirdiğini ve heyet olarak süreyi 3 ay hapis cezası olarak uygun olacağı kararına vardıklarını açıkladı.

Akçal’ın cezasının 3 ay olarak belirlenmesinin ardından içerde yatmış olduğu sürede dikkate alındığından 17 Mayıs Çarşamba günü sabah tahliye olması bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.