banner913
banner932
banner1012

Erdoğan: Paristeki yürüyüş şovu Gazze katliamını unutturmaz

banner1020

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahunun Paris saldırılarını İslam ile ilişkilendirmesinin İslamofobik tavır olduğuna dikkat çekildi. Gazzede katliam yapan İsrailin Pariste temsili için...

banner974
Erdoğan: Paristeki yürüyüş şovu Gazze katliamını unutturmaz

banner971

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahunun Paris saldırılarını İslam ile ilişkilendirmesinin İslamofobik tavır olduğuna dikkat çekildi. Gazzede katliam yapan İsrailin Pariste temsili için de zavallıca bir şov denildi.

Star Ankara

Cumhurbaşkanlığından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı saygısız açıklamalara çok sert tepki verildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada, “İsrail Başbakanının Sayın Cumhurbaşkanımızın beyanının kınanması yolunda çağrıda bulunması ve Gazzede işlediği suçları unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve ikiyüzlü bir durumdur” dedi. İbrahim Kalı, “İsrail hükümeti, anti-Semitizmin arkasına sığınarak başkalarına saldırmak yerine kendi saldırgan ve ırkçı politikalarına son vermeli” diye konuştu. Kalın, Erdoğanın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Netanyahunun İsrailin Gazzede katlettiği kadın, çocuk ve gazetecilerin hesabını vermek yerine Fransadaki yürüyüşe katılmasını “anlaşılmaz” bulduğunu hatırlattı. Kalın özetle şunları söyledi:

Sahil katliamı hala hafızalarda

“Dünya kamuoyunun bildiği gibi İsrailin 2014 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında, Batı Şeria ve Gazze Şeridine karşı sivil, kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 1483ü sivil 2205 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla Filistinli yaralanmıştır. Ölenlerin 521i çocuk, 283ü kadındır. İsrailin saldırıları sonucunda 20 bin Filistinlinin evi tahrip edilmiş, 110 bin kişi evsiz kalmıştır. İsrailin saldırıları neticesinde 14 gazeteci de hayatını kaybetmiştir. İsrail; BM binalarını, okulları ve hastaneleri bombalamış, yaralıların tedavi edildiği kliniklere bile saldırmaktan geri durmamıştır. Sahilde oynayan çocukların hunharca katledilmesi, 21. yüzyılda insanlığın hafızasına kara bir leke olarak kazınmıştır.”

İsrailin Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı baskınla 10 aktivistin katletildiği hatırlatılan açıklamada, “Bu tablo ortadayken, İsrail Başbakanının, Pariste teröre karşı düzenlenen yürüyüşü kendi siyasi amaçları için istismar etmeye çalışması, Gazzede öldürülen masum sivillerin hatıralarına saygısızlık olduğu gibi, uluslararası  kamuoyuna karşı da zavallıca bir siyasi şov yapma arzusundan başka bir anlam taşımamaktadır” denildi.

‘Utanç verici ve ikiyüzlü

Açıklamada, “İsrail Başbakanının sosyal medya hesabından 14 Ocakta Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik kınama çağrısı yapması ve Gazzede işlediği suçları unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve ikiyüzlü bir durumdur” tespiti yapıldı.

Filistine saygı göstersinler

Kalının yaptığı açıklamada başta Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande olmak üzere önde gelen tüm dünya liderlerinin Paristeki terör olaylarını İslam ile ilişkilendirmekten özenle imtina ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi: “Netanyahunun ‘İslami terör ifadesini kullanarak bu saldırıları açıkça İslamla ilişkilendirmeye çalışması tek kelime ile İslamofobik bir tavırdır ve kabul edilemez. İsrail Başbakanının Paris saldırısını ve terör karşıtı yürüyüşü kendi siyasi çıkarları için kullanmaya çalışması esef vericidir ve herkes tarafından kınanmalıdır. İsrail hükümeti, anti-Semitizmin arkasına sığınarak başkalarına saldırmak yerine kendi saldırgan ve ırkçı politikalarına son vermeli ve Filistin halkının hak ve hukukuna saygı göstermeyi öğrenmelidir.” 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.