banner913
banner932
banner1012

Mali Polis, Arıklı’nın servetini araştıracak

banner1020

HP Genel Başkanı Özersay, mali polise davet edildiklerini ve Başsavcılığın, Arıklı’nın işlemiş olabileceği suçların araştırılması için polisin soruşturma başlatmasını istediğini açıkladı

banner974
Mali Polis, Arıklı’nın servetini araştıracak

banner971
Ulaştırma Bakanı, YDP Genel Başkanı ve milletvekili Erhan Arıklı’nın bakan olduğu süreçte servetini genişletip Meclise mal bildiriminde bulunmadığı yönündeki iddialarla ilgili Başsavcılık, mali polise araştırma emri verdi.
Konuyu gündeme getiren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, dün sabah mali polise davet edildiklerini, Başsavcılığın, Arıklı’nın işlemiş olabileceği suçların araştırılması için polisin soruşturma başlatmasını istediğini açıkladı.
Özersay ayrıca aynı şikâyet dilekçesinden hareketle Meclis'teki diğer milletvekillerinin servetlerini yasada tarif edildiği şekilde doğru beyan etmeyerek veya servetlerinin kaynağını beyan etmeyerek işlemiş olabilecekleri suçlarla ilgili olarak da bir soruşturma başlatılmasının istendiğini de duyurdu.
Kudret Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu sabah Mali Polise davet edildik. Başsavcılığımız Sayın Erhan Arıklı'nın mal bildiriminde bulunmayarak işlemiş olabileceği suçların araştırılması için polisin soruşturma başlatmasını istemiştir. Aynı şikâyet dilekçesinden hareketle Meclis'teki diğer milletvekillerinin servetlerini yasada tarif edildiği şekilde doğru beyan etmeyerek veya servetlerinin kaynağını beyan etmeyerek işlemiş olabilecekleri suçlarla ilgili olarak da bir soruşturma başlatılmasını istenmiştir. Tüm bu konularla bağlantılı olarak polisimize ifadelerimizi verdik. Polis soruşturması bugün (dün) itibariyle başlamıştır. Konuları ciddiye alan ve hiç zaman kaybetmeden hızlı hareket eden Başsavcılığımıza ve Polisimize teşekkür ediyoruz. Gelişmelerle ilgili olarak kamuoyuna düzenli bilgi vereceğiz
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.