banner913
banner932
banner1012

“İki devletli çözümden geri adım yok”

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm siyasetinden geri adım olmayacağını vurguladı

banner974
“İki devletli çözümden geri adım yok”

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Bağcılar Belediyesi’nde yer alan ve T.C. Belediyeler Birliği ve KKTC Belediyeler Birliği ortaklığında hazırlanan “İzler Silinmeden” isimli fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Osmanlı’nın 350 yıldan fazla adanın sahibi olduğunu ve adada çok sayıda eser bıraktığını anlattı.
İngiltere’nin adayı ilhak etmesine rağmen Kıbrıs Türk halkının hiç bir zaman boyun eğmeden toprağını koruduğunu ifade eden Tatar, verilen mücadele ve çekilen acılar sonrası devletine, bağımsızlığına kavuştuğunu, yeni bir başlangıca imza attığını söyledi.
KKTC devletinin şimdi de Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uluslararası alanda yer almaya başladığını ifade eden Tatar, adada artık iki devlet olduğunu ve yeni siyaset, iki devletli çözüm siyasetinden geri adım olmayacağını kaydetti.
Adada iki devletin işbirliğiyle bir çözüm bulunabileceğine işaret eden Tatar,
KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak ilelebet yaşayacağını ve bayrağın dalgalanacağını vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.