banner913
banner932
banner1012

Erken Seçim İçin 7 Ocak Önerisi

banner1020

BağlantıAna muhalefet lideri Erhürman, erken seçim için 7 Ocak tarihini önerdi, Başbakan Özgürgün “Hayırlı olsun, gereken yapılacaktır” dediCTP Genel Başkanı Erhürman, Başbakan Özgürgün'ün "erken seçim" çağrısına yanıt verdi ve 7 Ocak 2018 tarihini önerdi. Erhürman, “7 Ocak mümkün görünen en erken tarihtir. Bu tarihi öneriyoruz. Buyursunlar seçime gidelim" dedi Erhürman’ın bu önerisine Başbakan’dan yanıt gecikmedi. Başbakan Özgürgün, 7 Ocak tarihi için “Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman tarih verdi, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır” diye konuştu TDP Başkanı Özyiğit, erken seçim kararının seçim yasası netleştikten sonra alınması gerektiğini söylerken, HP Başkanı Özersay ise, Meclis’teki partilere “Pazartesi gününe Meclis’e erken seçim önergenizi getirip, ivedilik aldırın” çağrısı yaptı Öte yandan Özgürgün’ün hükümet ortağını muhatap almadan erken seçim için Erhürman’a “tarihi sen belirle” şeklinde çağrı yapmasının, DP tarafında tepki gördüğü öğrenildi

banner974
Erken Seçim İçin  7 Ocak Önerisi

banner971

Erken seçim için 7 Ocak işareti

CTP Başkanı Erhürman ‘seçim tarihi’ isteyen Başbakan Özgürgün’e tarih verdi ve “7 Ocak 2018, buyursunlar seçime gidelim” dedi. Özgürgün ise 7 Ocak tarihi için “Hayırlısı olsun, gereken yapılacaktır” yanıtını verdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün "erken seçim" çağrısına bir kez daha yanıt verdi, seçim tarihi açıkladı.

Erhürman  “7 Ocak mümkün görünen en erken tarihtir. Bu tarihi öneriyoruz. Meclis'te de önereceğiz. Başbakan tarih istedi, 7 Ocak'ı veriyoruz. Buyursunlar seçime gidelim" dedi.
Erhürman, yasal olarak mümkün olan en erken tarihte seçim için UBP'nin Meclis komitesindeki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini de anımsattı.
"Yasal olarak 24 Aralık'ta mümkündür ancak bu tarih yılbaşından hemen öncedir diye, biz özellikle 7 Ocak tarihini verdik, eğer isterlerse 24 Aralık da olur" diyen Erhürman, Meclis'te Seçim Yasası'nın görüşüldüğü komitede UBP'nin hem başkan olduğunu hem de çoğunluğu bulunduğunu da anımsattı. 
Erhürman, BRT'de katıldığı programda şunları söyledi:

“Sayın Başbakanı anlamakta ve ciddiye almakta büyük güçlük çekiyorum, o güçlük daha da artıyor. Benim söylediklerim çok net. Şu anda Meclis Komitesi'nde seçim yasasıyla ilgili teknik değişiklikler yapılıyor. Komite Başkanı ve çoğunluğu kendi partisindendir; bu değişiklikleri tamamlayınız. Meclis Genel Kurulu'nda onayı, Resmi Gazete'de yayınlanması sonrasında 60 gün içinde seçime gidilebilir.  Yasal olarak 24 Aralık gibi seçime gidebilecek durumdayız. Ama yılbaşından hemen öncedir, sıkıntılı olabilir, o zaman daha net bir tarih verelim, yüreği rahatlasın: 7 Ocak!  Meclis'te gerekli düzenlemeyi yapınız! Başkanı da sizde, çoğunluk da sizde… Tarih mi istediğiniz, eğer zamanında genel kurula sevk ederlerse aralık sonu ocak başı, yılbaşı hemen geçsin 7 Ocak tarihi mümkün olan en yakın tarih. İlla ki tarih istiyorsa işte tarih, bunu Meclis’e de götürürüz. Getirsinler getirmezlerse biz getiririz. Ben çok net söylüyorum, daha önce de tekrarladık, UBP-DP hükümetinin iktidarda kaldığı her gün, geleceğimizin çalındığı bir gündür."

ÖZGÜRGÜN “HAYIRLISI OLSUN” DEDİ

Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın erken seçim tarihi olarak verdiği 7 Ocak tarihi için “hayırlısı olsun” dedi.

Özgürgün, BRT’ye yaptığı açıklamada, “Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman bir tarih vermişlerdir, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır.” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.