banner913
banner932
banner1012

“Aliyev’in daveti yeni siyasetimize güç veriyor”

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin görünürlüğünün artması ve uluslararası camiada yer almasının yeni siyasete güç verdiğine vurgu yaptı

banner974
“Aliyev’in daveti yeni siyasetimize güç veriyor”

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gitti.
Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yerini aldığını ifade ederek, bu davetin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Tatar, KKTC’nin görünürlüğünün artması ve uluslararası camiada yer almasının yeni siyasete güç verdiğine vurgu yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür eden Tatar, KKTC’nin gözlemci üyeliğinin Özbekistan’da oy birliği ile kabul edildiğini, sonrasında Ankara’daki toplantıda yerlerini aldıklarını, Temmuz ayında da Azerbaycan’da yerlerini alacaklarını söyledi.
KKTC’nin gözlemci üye olarak zaten teşkilatta bakanlar, kurum kuruluşlar tarafından temsil edildiğini ifade eden Tatar, KKTC adına devlet başkanlarının katılacağı toplantıda da yer alacaklarını kaydetti.
Bu davet sonrası uluslararası baskılar olacağını, Güney kaynaklı girişimlerin artacağını ama Aliyev’in her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Tatar, Aliyev’in Türk birliğine verdiği öneme işaret etti.
KKTC’nin de Türk birliği içinde yer almasının gelecek açısından önemli olduğunu ifade eden Tatar, bağımsız Türk devleti KKTC’nin bu birlikte küçük bir devlet olsa da yerini alacağını, Güney nasıl yer alıyorsa KKTC’nin de yerini alacağını kaydetti.
Bu gelişmelerin yeni siyasetin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Tatar, bu yolda bir iki günde tanınma olmayacağını bildiklerini ancak mesafeler alındığını ve alınacağını vurguladı.
Tatar, KKTC için bu zor ve zahmetli yolda taş üstüne taş koymaya devam edeceklerini söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.