banner913
banner932
banner1012

Sinemada haftanın filmleri (15 Mart 2019)

banner1020

banner974
Sinemada haftanın filmleri (15 Mart 2019)

banner971

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girdi. (Ceren ALA filmleri değerlendirdi. / [email protected])

  • Türkish’i Dondurma

    Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, Hollywood’un uzun süredir yaptığı, gerçek olaylar ve karakterler üzerine filmler yapıyor. Yapımcı sineması denilen bu yapı bir yandan da sektörü geliştiriyor. Bu kez yine bir gerçek hikaye, Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanıyor. Avustralya’da yaşayan, biri ‘dondurmacı’ diğeri ‘deveci’ iki arkadaşın sıradan hayatlarının, savaşla nasıl kökten değiştiğini anlatan filmde Ali Atay ve Erkan Kolçak Köstendil başrolde. Şebnem Bozoklu’nun ikiliye eşlik ettiği filmin yönetmeni yine Can Ulkay.

  • Kıyamet

    Kıyamet, büyük bir kaosun ortasında gençlik aşkı ile yeniden bir araya gelmeye çalışan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Victor Danell’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Christoffer Nordenrot ve Lisa Henni başrolde.

  • Beautiful Boy

    Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction adlı kitaptan yola çıkan Felix Van Groeningen imzalı film dünya prömiyerini Toronto’da yaptı ve çok sevildi. Yönetmen 6. filminde yine aile içi ilişkilere odaklandı. Uyuşturucu bağımlısı Nic’in inişli çıkışlı hayatı yerine baba David’in oğluyla mücadelesini ağırlık verdi. Call Me by Your Name’le yıldızlaşan Timothée Chalamet ve dram türünde gösterdiği önemli oyunculuklarla adından sıkça söz ettiren Steve Carell’ı buluşturan film, haftanın en iyisi!

  •  

    İstila Altında

    Maymunlar Cehennemi Başlangıç’ın yönetmeni Rupert Wyatt yine distopik bir hikayeyi anlatıyor. İşsizliğin çok azaldığı, suç oranının sıfırlandığı, yoksulluğun yok olduğu bir dünyada bir şeylerin ters gittiğini anlamak zor olmamalı. Bu hikayede dünya dışı güçlerin işgali söz konusu. Görünenin ardında orantısız güç ve mutsuzluk var. İşte özgürlüklerini geri almak isteyen insanlar da burada devreye giriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Vera Farmiga, John Goodman, Madeline Brewer ve Machine Gun Kelly gibi şahane isimler var.

  • Kadavra

    Pretty Little Liars ve You dizilerinin güzel oyuncusu Shay Mitchell bu kez bir korku filminde başrolde. Hatta o ve içine şeytan girmiş bir ceset başrolü paylaşıyor. Şeytan çıkarma ayini sırasında ölen genç bir kadının cesedi morga getiriliyor, polis memuru kızımız da bu gizemli olayı araştırmaya başlıyor. Ayin sırasında biri ölünce şeytan başka bir beden aramaya başlar, yargısından yola çıkan filmi Hollandalı Diederik Van Rooijen yönetiyor.

  • Güven

    Sefa Öztürk, ilk uzun metrajlı filmi Güven'de başrolü eşi Bülent Çolak’a verdi. Bülent Çolak’ı komedi dışında bir türde izlemek iyi bir oyuncu olduğunu anlamak açısından önemli. Çolak filmin başrolünü Gözde Çığacı ve Ahmet Kaynak ile paylaşıyor. Hikaye, her an karşılaşabilecek olduğumuz olaylardan hareket ediyor, tabi yaşadığın ana ve toprağa uzak değilsen. Ali, çocukluk aşkı Ferit’ten bir evladı olan Meryem’le evli. Ali, sindirmiş gibi olanı biteni. Günlerden bir gün Ferit gelince bozuluyor Ali’nin dengesi. Selvi Boylum Al Yazmalım’ın sert hali. İyi film. Sefa Öztürk, bir sanat filmi çekme gayesiyle yola çıkmış. Sanata da hayata da yakın bir film yapmış. İzleyin!

  • Sokağın Çocukları

    Faik Ahmet Akıncı'nın yönettiği Sokağın Çocukları, sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesini odağına alıyor.

  • Mucizeler Parkı

    Dylan Brown yönetmenliğindeki Mucizeler Parkı, yaşıtlarının ötesinde bir yaratıcılığa sahip olan June'un hayallerinin gerçekleşme hikâyesini konu ediniyor.

  • Marid

    Kötülükte aşırıya kaçana verilen sıfat ve o cinin adı Marid, yani galiba öyle. Sonuçta içinde üç harflinin olması lazım. Şart gibi bu. yani öyle bir kıvama geldim ki, korku filmi çekmeye kalksam “cin”den bir adım öteye gidemezmişim gibi... Yönetmenlerin kısırlığı seyirciyi de vuruyor. Daha fazla ölmek istemiyorum. Ama “ben seviyorum” diyorsanız, Kemal Özdemir imzalı filmin örneklerinden bir adım daha ötede olduğunu söyleyebilirim. Onur Bilgin, Hilal Anay, Mustafa Mutlu gibi isimler filmin oyuncu kadrosunda.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.