banner913
banner932
banner1012

Dünyanın En Tuhaf 10 Ülke Sınırı

banner1020

​Tarih, savaşlar, güncel olaylar, ekonomi, ticaret gibi birçok neden ülke sınırlarını şekillendirmektedir. Her zaman tel örgülü, korumalı sınırlar gelmesin aklınıza! İşte dünyada en ilginç 10 ülke sınırı:

banner974
Dünyanın En Tuhaf 10 Ülke Sınırı

banner971

1. Amerika Birleşik Devletleri – Meksika Sınırı

Naco, Arizona ve Meksikalilar bu sınırda bulunan voleybol filesinde top oynayabilmektedir.

2. Haiti – Dominik Cumhuriyeti Sınırı

Sınırın bir kısmı alabildiğine yesillikken diğer tarafı bozkır havasındadır. Bu keskin ayrım ülkelerin doğa kanunlarının göstergesi niteliğindedir.

3. Amerika Birleşik Devletleri – Kanada Sınırı

Amerika–Kanada sınırı dünyanın en uzun sınırıdır ve korumasızdır. Zafer Takı, bunun göstergesidir.

4. İspanya – Fas Sınırı

Ceuta, İspanya‘da bulunan bir şehirdir ve Kuzey Afrika’nın Kuzey kıyısında  ile komşudur. Fas, bu şehir üzerinde hak iddia edince İspanya olası bir tehlikeyi önlemek adına 3 metre yüksekliğinde bir sınır inşa etmiştir.

5. Hollanda – Belçika Sınırı

Baarle Nassau, Hollanda‘da bulunan küçük bir kasabadır. Baarle Hertog ise Belçika‘da bulunur. İki ülke arasında evleri de kapsayan karışık sınır çizgileri vardır. Sınır bazı evleri ikiye böler, durumu ilginç kılan da budur. Ziyaretiniz sırasında fırsat bulursanız bu sınırı mutlaka görmeli ve fotoğraflamalısınız.

6. Nepal – Çin Sınırı (Everest Dağı)

Everest, dünyadaki en yüksek dağdır. Nepal ve Çin arasında bulunan bu dağ, doğal bir sınır olarak da kullanılmaktadır. İki ülkede de yer alan bu sınır, dünyanın en yüksek sınır noktası olarak da kabul edilmektedir.

7. Azerbaycan – Ermenistan sınırı

Bu ülkeler arasındaki sınırın dört kısmı diğerinde bulunmaktadır, bu da şaşkınlığa ve karışıklığa neden olmaktadır. Örneğin; Nahçıvan‘ın büyük bir kısmı Ermenistan‘da bulunmaktadır ama yönetimi Azerbaycan‘a aittir. İki ülke ile ilgili en ilginç gerçeklerden biri budur.

8. Güney Kore – Kuzey Kore sınırı

Güney Kore ve Kuzey Kore yüzyıllardır savaş içerisindedir. Kore DMZ adı verilen bir bölge ve 258 kilometrelik bir sınır ile Güney ve Kuzey Kore birbirinden ayrılır. Bu sınır, dünyada en çok askeri şekilde donatılmış sınırlardan biridir. 24 saat boyunca askerler ile korunur. 1953 yılında iki ülke arasında bir ateşkes anlaşması yapılsa da bu sınır, pek de barışın simgesi olarak görülmemektedir.

9. Hindistan – Bangladeş sınırı

İki ülke arasındaki sınır, bir mahalle sınırını andırmaktadır. Bu derece basit olması, sınırı ilginç yapan özelliktir.

10. Gambiya – Senegal sınırı

GambiyaSenegal sınırı dünyadaki en ilginç sınırlardan biridir. Gambiya, tamamen Senegal’in içinde bulunmaktadır. Sınırın bu şekilde olmasının temel nedeni önceden Gambiya’nın İngiliz kolonisi olmasıdır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.