banner913
banner932
banner1012

Resmen başladık


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 07 Eylül 2019, 23:26

2019-2020 futbol sezonumuz, Güzelyurt’ta oynanan Süper Kupa maçıyla başladı. Takımlar gibi bizler de Yaz uykusundan kalkarak yazılarımıza resmen başladık.

Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasında oynanan final müsabakası, heyecan ve futbol kalitesi açısından pek tatmin edici olmasa da takımlarımızı daha iyi tanımamız açısından yararlı oldu. Futbolcularımız ile teknik adamlarımız, tam profesyonel olmadıklarından dolayı olsa gerek erken form tutma becerisini gösteremiyorlar.

Geçtiğimiz gece de açıkça gördük ki futbol kamuoyunca şampiyon adayları arasında gösterilen iki takımımız da hazır ve kıvamda görülmediler. Pek tabii diğerlerinin de hazır olmadığı bilinen bir olgu olduğu göz önüne alınınca Mağusa Türk Gücü ile Yenicami Ağdelen Kulübünün dezavantajlı konumunda olmadıklarını söyleyebilirim.

MAÇIN YILDIZI bence müsabakayı yöneten Fehim Dayı’ydı. Verdiği tüm kararlarda haklı ve kurallara uygun davrandığını söylemeliyim. Bazı arkadaşlarımız maçın yıldızının kaleciler olduğu söyleseler de boşa giden penaltıların nedeni kaleciler değil, yüz yirmi (120)dakika sonunda yürüyecek halleri kalmayan futbolcuların dramatik durumuydu!

Lig maçlarında görmeyeceğimiz kramp spazmı, yere yatmalar maçta rekor kırmış durumdaydı! Pek tabii bunun nedeni fizik kondisyon eksikliği, fiziki erk yoksunluğuydu. Futbol Federasyonuna önerim, sezon başında Süper Kupa öncesinde tek devreli 4’lü turnuvalar düzenleyerek takımlarımız lige hazır hale getirme şansı yaratılmasıdır.

Örneğin Cumhuriyet Kupası gibi organizasyonlar. Veya büyük para ödüllü sponsor turnuvaları. Ancak bunlar resmi nitelikte olmalı ki takımlarımız ciddiye alsınlar.

Takımlarımızı analiz edecek olursak, Yenicami’nin gücünden bir şey kaybetmediğini yeni transferlerin gidenleri aratmadığı Kaho Yannick, Serge Abaka, ve Ousman Jallow gibi yabancı transferlerin yerinde ve kaliteli olduklarını söyleyebilirim.

Mağusa Türk Gücü, daha dirençli bir takım görüntüsü içerisinde olmasına karşın gol yollarında sıkıntı yaşayacağını söyleyebilirim. Yeni transfer edilen Toma Tabatadze, rakibini birebir çalımlar geçebilecek özelliğe sahip değildir. Çalışkan, mücadeleci ancak “vurucu” değil, duvar görevi yapan santrafor tipi özelliğinde! Sarı yeşilliler, Peter’i arayacaklar gibi geliyor bana! Pek tabii transfer süresinin tamamlanmasına daha 20 gün var! Mağusa’nın bu süreyi nasıl tamamlayacağı bilinmeyen bir denklem! Bakarsınız savunmayı da hücum hattını da güçlendirmiş çıkar karşımıza…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.